Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmă din Alba, în vizorul poliţiştilor din Cluj. Reprezentantul acesteia a eliberat acte false pentru transport de lemn

Publicat

Poliţiştii din Cluj s-au sesizat din oficiu privind infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul unei firme cu sediul în Alba, urma unei acţiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice. Au fost confiscat două autocamioane, material lemnos în valoare de circa 7.000 de lei și au dat amenzi de 10.000 de lei.

În perioada 20 – 21 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Cluj, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Acțiunile s-au derulat pe raza localităților Râșca, Mănăstireni, Călățele și Huedin.

În urma acestora, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, au fost confiscate 2 autovehicule și material lemnos în valoare de peste 7.000 de lei.

Pe raza comunei Mănăstireni, polițiștii au oprit în trafic două autocamioane, încărcate cu diverse cantități de material lemnos, conduse de bărbați din Râșca și Huedin.

Polițiștii au verificat volumul, specia și sortimentul de cherestea transportată și au constatat diferențe în ceea ce privește volumul de masă lemnoasă transportat și cel înscris în avizele de însoțire prezentate.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos transportat fără documente legale și cele două autoutilitare au fost confiscate.

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit că avizele de însoțire secundare ale mărfii prezentate de cei conducători auto au fost emise de către reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Alba, în scopul creării unei proveniențe fictive a materialelor lemnoase. Prin urmare, polițiștii s-au sesizat din oficiu  cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru protejarea fondului forestier.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax