Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firmă din Ighiu, dată ca exemplu de AFIR, după ce a deschis o fabrică de pălării printr-o investiţie suportată 100% prin PNDR

Publicat

O firmă din comuna Ighiu a fost dată ca exemplu de Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), după ce a inaugurat o fabrică ce produce pălării, printr-o investiție de 70.000 de euro suportată 100% prin PNDR 2014-2020. 

„AFIR finanțează 1.893 de proiecte pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, prin submăsura 6.2 a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), valoarea contractelor de finanțare fiind de 111,3 milioane de euro. Un exemplu de proiect finanțat prin submăsura 6.2 (Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale) este „Înființare și dotare firmă de producție de pălării în spațiul rural”, implementat de societatea NYK HATS SRL, din comuna Ighiu, județul Alba”, au transmis reprezentanții agenției. 

Proiectul a fost depus de Aura Iulian Rațiu, administrator al SC NYK HATS SRL, beneficiarul finanțării PNDR, în luna iulie a anului 2016, având o valoare totală de 70 mii euro. Cum finanțarea europeană nerambursabilă în cadrul măsurii este de 100% nerambursabilă, beneficiarul a primit din partea AFIR această sumă integral, în două tranșe.

Conform Planului de Afaceri, beneficiarul a construit un spațiu format din camera de lucru, magazie și grup sanitar, dotate corespunzător pentru desfășurarea activității propuse prin proiect. De asemenea, a achiziționat echipamente noi și performante, necesare producției de pălării, precum și materie prime și auxiliară.
Produsele confecționate în cadrul societății sunt comercializate în târgurile și piețele din împrejurimi, magazine, precum și prin intermediul internetului. Societatea realizează pălării bărbătești clasice și moderne, adăugând noi modele pentru noi clienți, inclusiv pălării de dama.

Proiectul a demarat în a patra lună de la semnarea Contractului de finanțare și a fost implementat în totalitate în 48 de luni. Pe perioada implementării, societatea a comercializat produse de minim 45% din valoarea primei tranșe de plată. Prin implementarea proiectului s-au creat două locuri de muncă și s-au introdus pe piață produse fabricate în România.

„Pentru Submăsura 6.2, care a avut o alocare de 106,5 milioane euro, au fost solicitări de fonduri de 345,1 milioane de euro, pentru peste 6 mii de proiecte. Au fost selectate spre finanțare 1.893 de proiecte în valoare de 111,3 milioane euro. Plățile către beneficiari efectuate până în acest moment se ridică la 84,6 milioane de euro – un grad de utilizare a fondurilor alocate de 79,4%”, au mai precizat reprezentanții AFIR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax