Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firma miliardarului Dorin Mateiu, SC ”Elit” SRL, a ieșit din insolvență! Tribunalul Alba dispune reluarea activității economice normale

Publicat

dorin mateiu elit_sursa forbesFirma miliardarului Dorin Mateiu, SC Elit SRL, a ieșit din insolvență, ca urmare a unei sentințe a Secției a II-a Civilă, de Contencios Administrativ, Fiscal și de Insolvență a Tribunalului Alba. Soluția poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia însă este puțin probabil să se întâmple asta, în lipsa unor părți interesate direct de acest lucru. Instanța a decis că societatea își poate relua activitatea economică ”normală” și a dispus notificarea Direcției Regionale a Finanțelor Publice și a Registrului Comerțului cu privire la nuua situație în care se regăsește firma.

”Admite în parte cererea formulată de administratorul judiciar al debitoarei EURO QUALITY INSOLVENCY SPRL şi, în consecinţă: În temeiul art.175 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei SC ELIT SRL . Dispune luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia debitoarei în activitatea economică. În temeiul art. 180 din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar şi toate persoanele care i-au asistat sunt descărcaţi de orice îndatoriri sau responsabilităţi cu privire la procedură, debitor şi averea lui, creditori, titulari de drepturi de preferinţă, acţionari sau asociaţi. În temeiul art.179 din Legea nr.85/2014, dispune notificarea prezentei sentinţe direcţiei regionale a finanţelor publice şi oficiului registrului comerţului, pentru efectuarea menţiunii. Aceasta va fi notificată şi tuturor creditorilor, prin publicare în BPI. Respinge în rest cererea administratorului judiciar. Cu apel în 7 zile de la comunicare prin BPI. Pronunţată în şedinţa publică din 21.04.2017” se arată în decizia Tribunalului Alba, publicată în 21 aprilie 2017.

abator-elitSC Elit SRL, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, îi aparţine miliardarului Dorin Mateiu, aflat printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, şi a intrat în insolvenţă la solicitarea acestuia, alături de ”Mercado” (o altă firmă a miliardarului) ca urmare a sechestrelor pe imobile impuse de ANAF pentru datorii de circa 12 milioane de euro la bugetul de stat. Anunțul insolvenței a căzut ca o bombă în septembrie 2014 și a alimentat nenumărate speculații. La acea dată, sechestrele impuse de ANAF ajungeau la aproape 19 milioane de euro.

Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Quality Insolvency SRL Deva pare a fi funcționat, în condițiile în care judecătorul sindic a respins anterior planurile similare propuse de Dorin Mateiu şi administratorul special Voicu Vuşcan. ”Mercado”, cealaltă societate a miliardarului a rămas deocamdată în insolvență.

Mai mult de 200 de creditori aveau de recuperat de la ”Elit” aproximativ 120 de milioane de lei (sau aproximativ 27 de milioane de euro). La data intrării în insolvență, SC ”Elit” SRL a avut afaceri totale de 314 milioane de lei, un număr mediu de 1.126 de angajaţi şi o pierdere netă de 35 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro). Mercado SRL a înregistrat, în acelaşi an, o cifră de afaceri de 47,2 milioane de lei, un profit de aproape 47.000 de lei , având120 de angajaţi.

Anul trecut, Elit a raportat afaceri în valoare de 75 milioane de euro, înregistrând un profit de aproape 8 milioane de euro.

Dorin Mateiu – un personaj discret, cu prieteni influenți

FOTO: cancan.ro - Dorin Mateiu poarta geaca albaDeși unul dintre cei mai bogați oameni din Alba Iulia, Dorin Mateiu este un personaj relativ discret, fără expunere publică. Totuși, la doar o lună după ce și-a băgat firma în insolvență, respectiv în octombrie 2014, Mateiu a fost surprins la o întâlnire de taină cu principalii actori din dosarul ”Microsoft”. El a fost fotografiat alături de Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, Gheorghe Stelian și alții în timp ce ieșeau din clădirea în care își avea sediul Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase. La întâlnire, Mateiu s-a dus cu mașina personală, un Bentley cu numere de Alba. Fotografiile au ajuns în presa mondenă însă numele proprietarului firmei ”Elit” nu a fost legat de dosarul Microsoft. Se pare că pe acesta îl leagă o prietenie veche de Dinu Pescariu (și) datorită pasiunii comune pentru golf.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum a răspuns Klaus Iohannis întrebat dacă ar putea fi următorul șef NATO. Ce a zis președintele României

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat în timpul unei conferințe de presă susținută marți, 5 iulie, dacă ar accepta o posibilă numire la conducerea NATO.

Discuția ca actualul președinte al României să devină succesorul actualui șef NATO este de prezentă de ceva vreme în medii politice, atât la nivel național, dar și extern. 

Reporter digi24.ro: În mediile politice interne și externe se discută despre posibilitate ca dumneavoastră să fiți succesorul actualului șef al NATO. Dacă vi se va face o asemenea propunere ținând cont că este posibil să fie făcută în timpul mandatului de președinte, ați accepta-o?

YouTube video

Klaus Iohannis: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică.

Întrebat dacă a avut o discuție cu liderii NATO pe acest subiect, Klaus Iohannis a râs și i-a răspuns reporterului digi24: ”cred ca v-am răspuns exaustiv”.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost intense pentru România. Ce spune președintele despre securitatea internă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. 

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis

Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.

Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați.

Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.

Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

AVARIE MAJORĂ la o conductă: Mai multe localități din Alba rămân miercuri fără apă potabilă pentru o zi. ZONELE VIZATE

Publicat

O avarie majoră s-a produs la o conductă de alimentare cu apă potabilă – DN600, în data de 5 iulie 2022, transmit reprezentanții APA CTTA. Din această cauză, mai multe localități din zonă rămân fără apă potabilă pentru o zi, mai anunță compania. 

Mai exact, miercuri, 6 iulie, se va întrerupe furnizarea cu apă potabilă a localităților: Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergau, Roșia de Secaș cu satele aparținătoare.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, iar în acel moment apa trebuie folosită doar în scop menajer anunță reprezentații companiei.

Eventualele perturbații, precum și zona în care apar pot fi sesizate la Dispeceratul Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a câștigat în 2021, un salariu de 1, 6 milioane de lei. Ce sume are în conturi

Publicat

Directorul general al Transgaz, companie cu capital majoritar de stat, a câștigat în anul 2021, 1.650.579 lei, potrivit raportului de remunerare. 

Mai exact, salariul directorului general este format din dintr-o remunerație fixă și o remunerație variabilă: cea fixă este în valoare de 364.478 lei net și cea variabilă de 1.286.101 lei net.

Statul român, prin Secretariatul General este acționar la companie cu 58,5 %. Transgaz este compania care deține monopolul transportului de gaze, al construcției și întreținerii sistemului intern de transport al gazelor naturale.

Raportul complet poate fi citit AICI

Potrivit g4media.ro, Ion Sterian (61 de ani), directorul general al companiei-monopol, avea în conturi în luna mai 2021, data ultimei declarații de avere, următoarele sume: circa 3,1 milioane de lei, 71.000 euro și 117.000 dolari.

Declarația de avere poate fi studiată AICI

Acesta a lucrat doar la stat sau la instituții sau companii ale statului. Astfel, el a lucrat la Transgaz în diferite poziții de conducere din 2013. Anterior a fost director executiv al direcției tehnice la Patrimoniul de stat (RAAPPS), subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Turismului (2010), director coordonator la RAAPPS, director la direcția de patrimoniu a Primăriei Sector 1 – Direcția de protecția copilului (2009), director RAAPPS (2006-2009), director executiv la direcția tehnică a Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Brăila (2005-2006), director de zonă la compania cu capital de stat Petrotrans Ploiești (1992-2004), șef de zonă Peco Ploiești (1985 – 1992) și adjunct șef de secție la schela de extracție Brăila (1983 – 1985).

sursă foto: Facebook Ion Sterian

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax