Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care au profit mic ar putea avea contabilitate simplificată. Proiect la Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Parlamentarii propun ca agenții economici care se încadrează în plata impozitului pe profit în limita de 1% să poată opta pentru evidența contabilității simplificate.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal a fost respinsă în prima cameră sesizată, la Senat. Proiectul se află din data de 20 decembrie în dezbatere publică la Camera Deputaților, votul deputaților urmând a fi definitiv.

„Modificarea Codului fiscal pentru reducerea fiscalității și o impozitare simplă, legată direct de cifra de afaceri, face inutilă în unele situații o contabilitate foarte elaborată ce se împarte în zeci de conturi și subconturi pentru a evidenția în final profitul, care în acest caz este legat de un singur element, cifra de afaceri. Acolo unde acționarii/asociații consideră că au nevoie de o evidență riguroasă, pot ține evidența contabilă așa cum este în prezent”, arată inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari PSD, în expunerea de motive.

Potrivit proiectului, agenții economici care se încadrează în plata impozitului pe profit de 1% din cifra de afaceri, pot opta pentru evidență contabilă simplificată.

sursa: cdep.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax