Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Firmele care au sedii în apropierea DN-urilor scapă de taxele de drum. Proiect

Publicat

Firmele care au activităţi în apropierea drumurilor naţionale, pe o rază de 22 de kilometri, ar urma să scape de plata taxelor de drum suplimentare față de alţi agenţi economici, dacă un proiect de lege în acest sens va fi aprobat în Parlament. Iniţiatorul consideră ca aceste tarife sunt discriminatorii.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere încasează, conform legilor actuale, tarife de la fiecare autovehicul, astfel că agenții economici cu mai multe mașini, care utilizează și au acces în zona de 22 de km de la DN, plătesc mai multe taxe: “La aceste entități tariful plătit este dublu, totodată aprovizionarea acestor unități comerciale se realizează tot cu autovehicule de transport marfă, pentru care tariful de utilizare rețea drumuri este achitată de către compania de transport”, mai argumenteză inițiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, art. 46, alin. (9) va avea următorul cuprins:

“(9) Pentru amplasarea și accesul în zona drumului, beneficiarul are obligația încheierii cu administratorul drumului public a contractului pentru utilizare și acces în zona drumului public. Agenții economici care desfășoară activitate de comerț și servicii și folosesc zona drumului public pentru acces la proprietăți sunt scutiți de la plata tarifelor pentru utilizare și acces în zona drumului.”

Propunerea legislativă va intra la dezbaterile din Senat în următoarele 30 de zile, timp în care Guvernul și Consiliul Legislativ își vor da avizul pentru proiect.

sursă: legestart

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax