Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care desfășoară doar activități de cercetare – dezvoltare, scutite 10 ani de impozitul pe profit

Publicat

cercetatoriFirmele care se ocupă doar de cercetare – dezvoltare nu vor plăti impozit pe profit, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern, a transmis Ministerul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului într-un comunicat .

Facilitatea se acordă pentru 10 ani.

Această modificare a Codului Fiscal vizează „scutirea de la plata impozitului pe profit a societăților care în prezent desfășoarp exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare”.

„Mă bucură faptul că primele măsuri aprobate de către noul Guvern vizează mediul de afaceri, în special microintreprinderile și dezvoltarea activității de inovare, cercetare dezvoltare. Consider că măsurile adoptate vor favoriza creșterea numărului de firme înființate de către tinerii cercetători, vor stimula atragerea investițiilor străine în România și trecerea la o economie bazată pe inovare”, a declarat ministrul Florin Jianu.

În prezent, contribuabilii care desfășoara exclusiv activitate de inovare, cercetare – dezvoltare, definită potrivit legii, sunt obligați la plata unui impozit pe profit în cotă de 16% aplicat asupra rezultatului fiscal obținut din aceste activități, potrivit Guvernului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax