Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele cu venituri de până la 65.000 de euro pe an vor fi obligate să plătească 3% impozit pe veniturile realizate

Publicat

taxe-impozite

Toate firmele cu capital privat care nu depășesc plafonul de 65.000 de euro, echivalent în lei, vor fi obligate să plătească un impozit de 3% pe veniturile realizate, începând cu 1 februarie 2013, potrivit noului proiect de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii Codului Fiscal. Până în 31 decembrie 2012, limita veniturilor pentru care se intră în sistemul de microîntreprinderi era de 100.000 de euro, însă acesta va fi modificat prin același proiect.

Pentru microîntreprinderile care se încadrau în aceste venituri la 31 decembrie nu va mai fi opțională alegerea sistemului de impozitare (impozit pe profit sau pe venit), ci va fi obligatorie aplicarea impozitării pe veniturile realizate.

Pentru anul 2013, firmele plătitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie aveau afaceri de cel mult 65.000 de euro vor fi obligate să treacă pe acest sistem de impunere de la 1 februarie. Acestea vor comunica administrațiilor fiscale modificarea sistemului de impunere, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, până la data de 25 martie inclusiv. Până la acest termen vor depune și declarația privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obținut în perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie.

Firmele înființate de curând vor fi nevoite să plătească impozit pe venit din primul an fiscal.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax