Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele de construcţii, scutite de plata contribuţiilor sociale în următorii 10 ani

Publicat

casa constructii

Guvernul a anunţat, marţi, scutirea firmelor de construcţii de la plata contribuţiilor sociale în următorii 10 ani, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028. Astfel, nu vor fi luate în calculul contribuţiilor datorate de firmele din costrucţii, veniturile din salarii realizate în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 de către persoanele fizice în baza contractelor de muncă încheiate cu firmele respective.

Cu toate acestea, angajaţii care sunt scutiţi de la plata CASS vor beneficia totuși de asigurare medicală în această perioadă. În plus, în perioada amintită, contribuţia de asigurări sociale se reduce cu 3,75% pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate din activităţi în sectorul construcţiilor.

În luna noiembrie, reprezentanţii Federației Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) au avertizat că actuala criză din domeniul construcţiilor ar putea împinge economia în recesiune.

Ei au cerut Guvernului subvenţii şi facilităţi fiscale pentru a putea mări salariile muncitorilor din construcţii şi a opri exodul angajaţilor în străinătate, precum şi un salariu minim în construcţii de 500 de euro, la o impozitare totală de 20%, redusă de la circa 45% în prezent.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax