Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firmele de deratizare și cele care vând produse biocide vor fi verificate de echipe mixte Poliție – DSVSA – DSP, în Alba

Publicat

De astăzi și până la sfârșitul anului, echipe mixte formate din polițiști și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba vor face verificări la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de operațiuni (DDD).

Potrivit DSVSA, echipele mixte vor controla documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii DDD, cele privind instituirea și atestarea de către organele competente a personalului din cadrul prestatorilor de servicii DDD, respectarea actelor normative privind depozitarea, punerea pe piață și utilizarea biocidelor și alte aspecte.

Acțiunea de control a echipelor mixte DSVSA, DSP, IPJ, în cazul operatorilor DDD și a lanțului de distribuție a biocidelor, începe astăzi, 22 noiembrie și se va încheia în ultima zi a anului, 31 decembrie.

După cazul din Timișoara, în care o femeie și doi copii au murit la câteva zile după ce în blocul în care locuiau a fost făcută deratizare, Ministerul de Interne a anunțat că va verifica toate firmele care vând substanțe periculoase folosite în astfel de activități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax