Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele nu vor mai fi obligate să acorde ajutor de deces, de anul viitor. Proiect

Publicat

bani

Din ianuarie 2018, firmele nu vor mai fi obligate să acorde ajutorul de deces, în situaţia în care un salariat sau un membru din familia acestuia a decedat. Odată cu transferul contribuţiei pentru pensii (CAS), această operaţiune va fi în responsabilitatea caselor de pensii.

Proiectul de OUG al Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale a fost discutat joi de membrii Executivului, documentul vizând unele modificări la Legea pensiilor. Pentru a se aplica, acesta trebuie aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

Vezi și Ajutorul de înmormântare se majorează în 2022. La ce sumă ajunge ajutorul de deces de la 1 ianuarie. Care sunt actele necesare

Prin actul normativ, autoritățile eliberează angajatorii de obligaţia de a acorda ajutor de deces, având în vedere că de anul viitor CAS va fi datorată de salariaţi. Acum, sumele plătite de firme ca ajutor de deces se recuperează din sumele datorate de ele pentru CAS.

Cu alte cuvinte, dacă moare un salariat sau un membru de familie al acestuia, casele de pensii vor fi cele care vor acorda ajutorul de deces.

Până la 31 decembrie 2017, angajatorii acordă ajutor de deces la moartea salariatului sau a unui membru de familie al acestuia deoarece datorează la stat o parte de CAS.

De menţionat este faptul că angajatorii vor datora o cotă suplimentară de CAS, dacă au salariați care lucrează în condiții deosebite sau în condiții speciale.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax