Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firmele pot oferi salariaţilor tichete, în valoare de 370 de lei, pentru creşă sau grădiniţă

Publicat

Salariaţii din România au acces la un tichet pentru îngrijirea copiilor, în valoare de maxim 370 de lei lunar. Acesta poate fi utilizat pentru plata serviciilor unor grădiniţe de stat ori private, cu excepţia celor oferite de bone.

Unul dintre beneficiile utilizării acestui tichet este scăderea absenteismului în rândul angajaților cu copii. Aceștia vor avea acces la servicii profesioniste de îngrijre a copiilor. De cealaltă parte, autoritățile vor putea identifica mai uşor plățile «la negru» din domeniul serviciilor de îngrijire a copiilor.

Tichetele de creșă sunt scutite de taxe salariale și patronale în limita sumei de 370 lei lunar.

În ţara noastră, au drept la tichete pentru îngrijirea copiilor doar salariații care au copiii cu vârsta de până la 2 – 3 ani, în cazul copiilor cu dizabilități – și pot fi folosite doar pentru a se plăti la creșe (Ticket Creșă).

Potrivit directorului executiv al DGFP Alba, Cornel Suciu, tichetele sunt acordate în baza ordinului MMFPS nr. 2204 din 28 septembrie 2011. Acesta ne-a explicat că suma respectivă se consideră cheltuială socială potrivit Codului Fiscal, ar 21, alin.3, lit.c. „Este deductibilă fiscal în limita a 2% din fondul de salarii al angajatorului. Ce este peste 2% se impozitează cu 16% ca şi cheltuială deductibilă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax