Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Firmele vor trebui să comunice și salariul pe care-l oferă, în anunțul de angajare. Proiect de Directivă europeană

Publicat

Firmele care angajează vor trebui să comunice și salariul inițial în anunțul de angajare, fără să fie nevoie de o solicitare în acest sens din partea candidaților.

De asemenea, salariu va trebui stabilit fără a se ține cont de gen.

Detaliile sunt prevăzute de un proiect de directivă europeană ce va urma să fie transpusă și în legislația românească, după adoptare.

Încă înainte de interviu, candidatul va avea dreptul să primească de la angajator informații despre salariul inițial sau intervalul aferent acestuia. Datele vor fi comunicate fie în anunțul de angajare, fie în alt mod, potrivit avocatnet.ro.

Prin acest proiectul de directivă se urmărește eliminarea discriminării salariale dintre femei și bărbați. De asemenea, se vrea creșterea transparenței prin obligarea angajatorilor de a prezenta și informa lucrătorii despre criteriile de remunerație dintre sexe sau față de alți lucrători cu aceleași responsabilități, aflați în aceeași unitate de lucru.

Salariul va trebui stabilit pe baza unor criterii obiective și neutre din punct de vedere al genului. Datele vor trebui cuprinse în anunțul de angajare, fără să fie nevoie de solicitare din partea candidatului.

De asemenea, angajatorul nu va putea cere date despre istoricul salarial al candidatului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax