Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fiscul nu mai poate pune poprire pe conturile contribuabililor, decât după 30 de zile de la comunicarea somației

Publicat

Fiscul nu mai poate pune poprire pe conturile bancare ale contribuabililor, pentru stingerea creanțelor fiscale, fără să-i înștiințeze în prealabil, este precizat într-un act normativ care a modificat Codul de procedură fiscală și care a intrat recent în vigoare.

Citește și CALENDARUL OBLIGAŢIILOR FISCALE pe luna MARTIE 2014.Vezi până când se depun declarațiile de mențiuni, situații, formulare și plăți

Noile reglementări stabilesc ca pentru stingerea creanțelor fiscale, Fiscul va putea pune poprire pe conturile bancare ale contribuabililor doar la împlinirea termenului de 30 de zile de la data la care au comunicat acest lucru contribuabililor, adică data comunicării somației.

Până acum, lucrurile funcționau diferit, în sensul ca întâi erau blocate conturile și de abia după aceea erau înștiințați contribuabilii. Vechile reglementari prevedeau ca organele fiscale puneau poprire pe conturile firmelor și odată cu transmiterea somației și a titlului executoriu către acestea trimiteau și la băncile la care erau deschise conturile adresa de înființare a poprii. În plus, Codul de procedura fiscală menționa vag că despre aceasta măsură urma să fie înștiințat și debitorul, însă nu specifică în mod concret un anumit termen.

Acum însă, noile dispoziții, care au intrat în vigoare pe 28 februarie, detaliază că Fiscul va putea bloca conturile bancare ale firmelor, numai după ce se va împlini termenul de 30 de zile de la data la care le-a comunicat acest lucru.

Aceasta măsură a fost luata pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri cu privire la efectele negative ale înființării popririi înainte de comunicarea somației, se precizează în preambulul OUG nr. 8/2014.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax