Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Flagrant pentru fostul iubit. Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare pentru șantaj cu filmări indecente

Publicat

Poveste de iubire terminată cu un santaj ca în filme în Sebeș. Un bărbat a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj. El și-a amenințat fosta iubită că, dacă nu primește o sumă de bani din partea ei, va face publice imagini și filmări din viaţa intimă. Povestea a luat sfârștit când femeia a făcut o plângere la poliție, iar oamenii legii i-au întins o cursă bărbatului și l-au prins în flagrant.

Un bărbat de 35 de ani din Sebeș a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj cu poze și filmări în care fosta sa iubită apare alături de el în ipostaze intime.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Pachetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la începutul anului 2017 G.A și D.A s-au cunoscut pe Facebook și au început o relație.

Partidele de amor între cei doi se petreceau în apartamentul bărbatului din Sebeș. Într-una dintre întâlnirile amoroase, bărbatul ar fi filmat-o pe femeie în timp ce întrețineau relații sexuale, filmări care au rămas în memoria telefonului său.

După ce a filmat-o, bărbatul i-a trimis și iubitei sale, pe WhatsApp, imaginile video.

Pe durata relației dintre cei doi, femeia și-a ajutat iubitul cu diverse sume de bani, deoarece el se afla într-o situație financiară precară, din cauza unor probleme personale.

Relațiile dintre cei doi s-au deteriorat la începutul lunii februarie și atunci inculpatul a luat „decizia de a folosi imaginile cu persoana vătămată în ipostaze intime, în scopul obținerii în mod injust a unor sume de bani, amenințând-o pe aceasta că dacă nu va da curs cererii sale, va face publice acele imaginile compromițătoare”, după cum se arată în rechizitoriu.

La jumătatea lunii februarie, bărbatul i-a trimis un mesaj fostei sale iubite în care i-a scris că a trimis filmarea cu ei doi în ipostaze intime unor prieteni, dar și unei angajate a acesteia.

În luna martie, i-a cerut femeii suma de 2.150 de lei cu promisiunea că va șterge filmările cu ea în ipostaze indecente.

Într-un final, fosta iubită a fost de acord și i-a transmis bărbatului că se va întâlni cu el în zona Catedralei din Alba Iulia pentru îi da suma cerută.

Pe data de 17 martie 2017, cei doi foști iubiți s-au întâlnit în zona stabilită și femeia i-a dat suma de 2.150 lei. În acel moment bărbatul a căzut în plasa întinsă de polițiști. A fost prins când a luat suma de bani rezultată din șantaj, bancnotele fiind inscripționate cu ”ȘANTAJ”.

„Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală, inculpatul a recunoscut că a amenințat-o pe persoana vătămată cu darea în vileag a imaginilor compromițătoare pentru aceasta, însă a încercat să prezinte o altă modalitate de derulare a faptelor, arătând că era gelos, întrucât aceasta ținea legătura și cu alți bărbați și nu era împăcat cu ideea de a nu mai avea o relație cu aceasta.

De asemenea, inițial inculpatul nu a recunoscut că i-a solicitat persoanei vătămate bani pentru a nu distribui filmul în care aceasta apare în ipostaze intime, susținând că banii primiți de la aceasta reprezintă de fapt o restituire a împrumuturilor pe care el însuși le-a acordat persoanei vătămate.

Prin modalitatea în care inculpatul a înțeles să acționeze, s-a creat o stare de presiune asupra persoanei vătămate, prin amenințări cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare ce i-ar fi creat un prejudiciu de imagine semnificativ, împotriva voinței acesteia”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

După aproape un an în care inculpatul a fost cercetat de către procurori în stare de libertate, cei doi doi s-au împăcat, femeia și-a retras plângerea penală și nu a mai avut alte pretenții de la bărbat, deoarece acesta din urmă i-a dat înapoi toți banii datorați.

Lunând în calcul toate aspectele de mai sus, Judecătoria Alba Iulia a decis să îl condamne pe inculpat pentru infracțiunea de șantaj la 1 an și șapte luni de închisoare cu suspendare.

„În baza art. 396 al. 2 C pr pen(..), condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de şantaj(..) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen(…) obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Alba sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în unul dintre domeniile stabilite de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”Alba sau de Direcţia de Sănătate Publică Alba , pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.” se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și a fost atacată de inculpat la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax