Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nu uita! Astăzi, votează-i pe cei doi albaiulieni de la „Românii Au Talent”, pentru a ajunge în finală

Publicat

Flaviu (”fără s”, după cum ţine să precizeze chiar el) și Ricky au cucerit publicul de la „Românii au talent”, prin reprezentaţia inedită pe care au oferit-o. S-au prezentat ca fiind un român și un țigan şi au surprins, la începutul show-ul, când Ricky (Alexandru Dodi) a dansat pe muzică electro, iar Flaviu Mîrza a „rupt-o” pe țigănește, pe melodia ”Aragaz cu Butelie”. Pentru a-i vota, trimiteţi SMS la numărul 1276, cu textul FLAVIU.

Cei doi au primit trei de ”Da”, iar acum se pregătesc de semifinalele de la „Românii au talent”, având șanse reale de a ajunge în finală. În semifinale, contează exclusiv numărul de voturi obținute telefonic sau prin SMS.

Flaviu Mîrza s-a născut pe 22 februarie 1991 și locuiește în Mihalț, care este cea mai frumoasă comună, în opinia talentatului dansator. În casa de la Mihalț locuiește alături de familie: tatăl, mama, fratele și bunica, el fiind mezinul familiei.

Flaviu Mîrza a urmat cursurile școlii generale din comună, apoi  cele ale  Colegiului Economic ”Dionisie Pop-Marțian” din Alba Iulia, unde a avut ca diriginți pe profesorii Doru Salade și Victoria Popa. În prezent, este student în anul II la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la Facultatea Științe, specializarea  Marketing.

Tânărul face parte din Ansamblul ”Augustin Bena”, unde este dansator, iar această pasiune a moștenit-o de la mama lui. Aceasta făcea parte din ansamblul comunei, iar Flaviu o însoțea din când în când la repetiții, astfel că dansul popular românesc i-a intrat la suflet.

De la  dansuri populare la ”Aragaz cu butelie”

Flaviu a început să fie pasionat de muzica țigănească de mai bine de 2 ani, când, la un spectacol, a văzut niște dansatori care l-au inspirat. ”Am învățat să joc țigănește de pe youtube, dar eu vroiam mai mult și am tot umblat la țiganii din oraș, din împrejurari și am incercat să învăț alte noi figuri”, a declarat Flaviu Mîrza, pentru româniiautalent.protv.ro

Alexandru Dodi (Ricky) s-a născut pe 12 aprilie 1998, în Alba Iulia, oraș în care a rămas până în 2007. Acesta locuia cu chirie într-o casă naționalizată, ce a fost revendicată de proprietari, astfel că familia sa a fost evacuată. În prezent, Alexandru Dodi locuiește la marginea orașului, în apropierea râului Mureș, lângă stația de epurare a județului, în aceeași curte cu alte trei familii.

Este elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia. În familia lui Ricky mai sunt doar mama și tatăl acestuia. Mama, Irina Dodi, lucrează ca femeie de serviciu la Serviciul Domeniului Public Târguri și Piețe, iar tatăl este zidar, însă nu are un loc de muncă stabil.

Pentru a ajunge la şcoală, Ricky se trezeşte în fiecare zi la ora 5.00. Veniturile părinţilor acoperă cu greu cheltuielile gospodăriei, la care se adaugă cele de transport şi şcolarizare pentru copil.

De ce break dance și electro?

Alexandru Dodi nu se ferește să spună ca este țigan, recunoaște că dansul țigănesc îi curge în vene, iar stilul cu care a impresionat juriul de la „Românii au talent” l-a învățat de la tatăl lui. ”Pasiunea mea pentru dans a început de când m-am născut, fiind o familie de țigani, prima mea pasiune a fost dansul țigănesc, care știm cu toți cum se zice, îl avem în sânge. Break-dance-ul sau stilul electro mi-a fost insuflat de tatăl meu, care era un pasionat al acestui stil, pe care l-am învățat cu deosebită pasiune și dragoste”, a declarat Ricky, pentru româniiautalent.protv.ro

Fiind într-o familie săracă, Ricky știe că dansul este singurul lui atu pe care nu i-l poate ”fura” nimeni. Cunoscut în oraș ca Ricky Electro, Alexandru este rugat deseori de prieteni să danseze, iar acesta nu-i refuză niciodată. ”Deși am dus o viață grea și mi-a fost luată casa, poate și unele bucurii ale copilăriei, un singur lucru nu îmi poate lua cineva, dragostea pentru dans și bucuria dansului, asta e comoara mea , cea mai de preț comoară”, a mai spus Alexandru Dodi, pentru sursa citată mai sus.

Dansul i-a unit

Povestea celor doi albaiulieni a început la un festival național pentru persoanele cu dizabilități. La acel eveniment, Flaviu a avut ocazia să cunoască mai mulți copii de etnie romă, dar cel mai mult l-a impresionat Ricky. De atunci, cei doi au participat la mai multe evenimente și spectacole. Aici pot fi amintite balurile bobocilor din orașul nostru, dar și alte show-uri.  De când se cunosc, Flaviu a devenit ca un tată pentru Ricky. Acesta are grijă de el, iar în perioada premergătoare semifinalei cei doi au locuit împreună pentru a se putea antrena mai mult.

Flaviu și Ricky vor fi prezenți în semifinala cu numărul 5, eveniment ce va avea loc pe 4 mai, de la ora 20.30, pe ProTV.  În zilele următoare, în județul Alba va fi demarată o campanie intensă de promovare a evenimentului, intitulată: ”Sprijină talentele locale să se afirme!” şi realizată cu sprijinul Fundației Comunitare Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Județean Alba, Vertical Graphic, dar și al altor instituții media din județul nostru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. nicolae1971

    joi, 26.04.2012 at 21:46

    BAFTA BAIETI SI SPER CA BUNUL DUMNEZEU SA VA AJUTE SA VA CALIFICATI IN FINALA.

  2. silvian mihalt

    sâmbătă, 28.04.2012 at 21:05

    multa bafta si sucesssss !!!!!!!!!!

  3. alex

    duminică, 29.04.2012 at 18:13

    bravo baieti frumos mie mia placut jocul bafta

  4. silvasan

    joi, 03.05.2012 at 19:25

    D-zeu sa va ajute in continuare !….BAFTA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax