Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florentin Petre, fost fotbalist al Echipei Naționale, în discuții cu Unirea Alba Iulia. Declarații pentru Alba24

Publicat

Oficialii Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia au demarat primele tatonări cu fostul dinamovist, Florentin Petre, după ce negocierile cu Marius Popescu și Mihai Iosif au eșuat.

Conducerea CSM Unirea Alba Iulia a deschis recent un canal de comunicare cu Florentin Petre, unul dintre fotbaliștii emblematici ai echipei Dinamo București din perioada 1994-2006.

Reporterii Alba24 l-au contactat pe Florentin Petre pentru a-l întreba cum vede el posibila colaborare cu Unirea Alba Iulia.

„A existat un prim contact cu oficialii clubului, dar mai sunt mulți pași de urmat până la a concretiza o colaborare cu Unirea Alba Iulia.

Desigur, mi-ar plăcea să lucrez la Alba Iulia, în cadrul unei echipe cu o istorie bogată, cu prezențe la nivelul primei divizii și care-și propune obiective ambițioase, cum este promovarea”, a declarat Florentin Petre pentru Alba24.

Unul dintre oamenii care și-au pus amprenta asupra activității lui Florentin Petre pe parcursul carierei sale a fost antrenorul albaiulian, Cornel Țălnar.

Cornel Țălnar va prelua funcția de Director Tehnic în cadrul academiei de fotbal a CSM-ului, fapt care, în eventualitatea unei înțelegeri cu Florentin Petre, i-ar aduce pe cei doi din nou a același club.

„Cornel Țălnar este unul dintre oamenii cărora le port un respect deosebit. Multe dintre realizările mele în carieră i se datorează lui, și mi-ar plăcea să am ocazia să colaborez din nou cu el”, a mai precizat Florentin Petre pentru Alba24.

Negocierile cu Mihai Iosif

Sâmbătă, în data de 10 iunie, Mihai Iosif a venit la Alba Iulia pentru a purta o primă rundă de negocieri cu conducerea Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia.

Din informațiile pe care Alba24 le are, negocierile au picat datorită unor neînțelegeri de ordin financiar, întrucât fostul rapidist ceruse o primă de instalare peste ceea ce oficialii clubului ar fi fost dispuși să plătească.

Cariera de fotbalist

Potrivit paginii de Wikipedia dedicată lui Florentin Petre, acesta a disputat 278 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, reprezentând echipe precum Dinamo București (259 de meciuri), UTA Arad (9 meciuri) și Victoria Brănești (10 meciuri).

De asemenea, acesta și-a petrecut o bună perioadă din carieră în capitala Bulgariei, unde în 58 de meciuri pentru ȚSKA Sofia, a înscris de 22 de ori.

Pentru Echipa Națională de Fotbal a României, Petre a jucat de 52 de ori, înscriind 6 goluri.

Per total, fosta extremă dreapta a echipei naționale a câștigat 10 trofee, printre care 3 titluri de Campion al României și 5 Cupe ale României alături de Dinamo București.

Cariera de antrenor

Primii pași în antrenorat Florentin Petre i-a făcut alături de Cornel Țălnar, fiindu-i acestuia antrenor secund în repetate rânduri. (Dinamo, FC Brașov, Luceafărul Oradea).

Florentin Petre a debutat ca antrenor principal în 2015, când a preluat comanda echipei secunde a celor de la Dinamo București.

Ulterior a mai pregătit din postura de principal echipele Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila și Ceahlăul Piatra Neamț (ultimul job).

foto: Facebook/ Florentin Petre

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 15.06.2023 at 16:29

    Când te uiţi ce a făcut la Brăila parcă mai stai să judeci puţin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax