Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Cîţu este candidatul propus pentru funcţia de prim-ministru. Câte ministere vor avea PNL, USR-PLUS și UDMR

Publicat

Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. Potrivit acestuia, preşedinţia Camerei revine PNL, iar cea a Senatului, USR PLUS.

„Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de UDMR, USR-PLUS și PNL.

În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat din partea USR-PLUS, președintele Camerei Deputaților unui candidat din partea PNL.

În ceea ce privește Guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de USR-PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR”, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

„Ziua de azi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliție stabilă și care să-și asume guvernarea în această perioadă complicată pentru România.

Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei cu partea de antreprenoriat și IMM-uri”, a spus președintele USR, Dan Barna.

„Probabil contrar cu ceea ce credea mulți că va fi o negociere dificilă, dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuții și după multă bunăvoință și bunăcredință din toate cele 3 părți am reușit să oferim o structură de guvern suplă”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax