Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Cîțu: Lucrurile rămân așa cum sunt pentru că dau rezultate. Magazinele rămân închise după ora 18.00

Publicat

În conferința de presă organizată luni, 5 aprilie, la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a declarat că magazinele se vor închide în continuare la orele 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată. Premierul a menționat că măsura „dă rezultate”.

„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine. Am discutat şi înainte de a lua această decizie. Nu a fost discutată ora. Mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior.

Am avut o discuţie permanentă cu retailerii. Ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă.

În acest moment lucrurile rămân așa cum sunt pentru că dau rezultate”, a afirmat premierul.

Totodată, Cîțu a subliniat faptul că măsura de a închide magazinele de la ora 18.00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată, a dus la o scădere a ratei de infectare cu Covid-19, deoarece s-a redus mobilitatea, factorul principal prin care se răspândește virusul.

„Am văzut situația economiei din România dacă nu făceam nimic. Am văzut cum numărul persoanelor infectate a crescut de la 2.000 pe zi, la 6.000 în doar câteva zile.

Studiile specialiștilor ne spun că mobilitatea este factorul prin care se răspândește cel mai mult virusul iar prima măsură luată de toate țările din Uniunea Europeană a fost aceea de a reduce mobilitatea.

Vedem că după ce am luat această măsură avem un platou, chiar o scădere a ratei de pozitivare, asta înseamnă că ceva impact a existat”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax