Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Mărginean, membru al comunității din Alba Iulia, noul Guvernator al Rotary District 2241, România și Republica Moldova

Publicat

Florin Mărginean, membru al comunității din Alba Iulia, a preluat mandatul de Guvernator al Rotary District 2241, România și Republica Moldova.

Tradiționala ceremonie de „rotire a colanului” pentru cea mai înaltă poziție Rotary din România și Republica Moldova s-a desfășurat astăzi, 1 iulie, în Cetatea Alba Carolina.

Sala Unirii a fost gazda unei ceremonii pline de semnificații, în cadrul căreia Florin Mărginean a preluat coordonarea activității rotariene din România și Republica Moldova, pentru un mandat de un an.

Originar din Alba Iulia, Florin Mărginean este un om de afaceri cu activități în domeniul amenajărilor peisagistice, membru al Rotary Club Alba Iulia din 2014.

Ales Guvernator pentru un mandat de un an de zile, Florin Mărginean a ales să pună accent în mesajul său de la evenimentul festiv pe două dintre valorile organizației: schimbul de idei și prietenia.

„De astăzi, o nouă echipă preia coordonarea Districtului, respectând astfel principiul rotației aplicat încă de la început de fondatorul Rotary, americanul Paul Harris.

Sunt optimist că vom reuși să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor colegilor mei rotarieni, dar și că vom reuși să fim suport pentru comunitățile noastre.

Tema anului ne îndeamnă să ne imaginăm Rotary, să ne imaginăm ce putem face pentru ca lumea să fie mai bună.

Sau altfel spus, cum putem să ne ajutăm comunitățile, cum putem SERVI mai presus de sine”, a declarat proaspătul Guvernator Rotary District 2241.

În cadrul ceremoniei, arădeanul Adrian Luca a predat mandatul de Guvernator exprimându-și speranța că Rotary rămâne una dintre cele mai puternice organizații neguvernamentale din România și Republica Moldova, cu multe activități în folosul comunităților locale vulnerabile.

La eveniment au participat personalități rotariene din cele două țări, discursurile rostite au pus în evidență importanța implicării în viața socială a comunității.

În mandatul său de Guvernator, Florin Mărginean are formată o echipă de coordonare care mai cuprinde printre alții pe Mircea Solovăstru, Vice Guvernator – membru al Rotary Club Târgu Mureș (fost Guvernator 2016 – 2017) și Florin Secașiu, secretar districtual – membru al Rotary Club Alba Iulia.

Despre Rotary

Rotary International este una dintre cel mai vechi organizații neguvernamentale la nivel mondial. Cu o istorie de 117 ani, Rotary numără astăzi 1,5 milioane de membri, în 35.000 de cluburi răspândite pe tot mapamondul.

 

Din punct de vedere organizatoric, cluburile dintr-o țară sau mai multe, se află sub coordonarea unui District condus de un Guvernator. District 2241 reunește peste 140 de cluburi Rotary din România și Republica Moldova.

În cadrul cluburilor, profesioniști din diverse domenii pun la dispoziție resurse de timp și financiare pentru a dezvolta programe care sprijină comunitățile locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax