Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: 60 de milioane de euro, necesari pentru infrastructura culturală dedicată Centenarului Marii Uniri, celebrat la Alba Iulia în 2018

Publicat

florin roman parlament Pentru realizarea proiectelor de infrastructură culturală, dedicate Centenarului Marii Uniri, sunt necesare aproximativ 60 de milioane de euro. Suma a fost anunţată de către deputatul de Alba, Florin Roman, într-o declaraţie la parlament, în care a sesizat importanţa evenimentului şi a contribuţiei din partea statului în acest sens.

“Parlamentarii de Alba s-au întâlnit cu conducerea Primăriei Alba Iulia şi CJ Alba, în vederea discutării legate de susţinerea proiectelor care ar trebui cât mai repede demarate pentru Centenar.

Semnalez guvernanţilor că suma pentru finanţarea proiectelor de infrastructură culturală pentru Centenar nu este una astronomică. Sunt necesare în jur de 60 de milioane de euro adică o sumă ce reprezintă 1% din fondul aflat la dispoziţia ministrului Dezvoltării, pentru finanţarea proiectelor prin PNDL.

Majoritatea parlamentarilor PSD – ALDE, deşi susţin, încă de pe vremea guvernării Ponta, că vor demara un plan măreţ dedicat Centenarului, obstrucţionează de fapt chiar realizarea Monumentului Unirii, monument de riscă să nu mai fie realizat până la Centenar, deoarece propunerea legislativă de finanţare a acestui proiect, în sumă de 15 milioane lei, deşi a trecut de votul Senatului de foarte multă vreme, de doi ani zace în sertarele comisiei de buget-finanţe şi a Camerei Deputaţilor.

Fac un apel către toate partidele parlamentare, considerând că acest moment, important pentru toţi românii, nu poate fi celebrat pe măsura importanţei sale istorice, dacă toate forţele politice din România, fie că se află la putere sau în opoziţie, nu înţeleg să facă urgent front comun pentru concretizarea acestui proiect”, a declarat Florin Roman, marţi, în şedinţa în plen de la Camera Deputaţilor.

Reamintim că amendamentele la proiectul bugetului de stat prin care se propunea finanţare pentru Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia nu au fost aprobate. Vezi AICI, care au fost propunerile pentru finanţarea infrastructurii culturale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax