Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman a propus amânarea votului pentru moțiunea de cenzură până la 1 octombrie, după congresul liberalilor

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a avansat data de 1 octombrie pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, ceea ce înseamnă că prezentarea ei în Parlament ar avea loc după congresul din 25 septembrie. 

Miza taberei Cîțu a fost să amâne prezentarea și votul moțiunii până după Congresul care va alege o nouă conducere la PNL.

Șansele lui Florin Cîțu de a mai fi ales președinte scad considerabil dacă moțiunea de cenzură ar fi votată înainte de Congres și ar pierde poziția de premier.

Tot în încercarea de a amâna votul pe moțiune, premierul Florin Cîțu a anunțat ieri că a atacat la Curtea Constituțională decizia președinților celor două camere de a convoca ședința de plen pentru astăzi la ora 16.00, potrivit G4Media.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și președintele Senatului, Anca Dragu au convocat plenul Parlamentului invocând mai multe decizii ale Curții Constituționale.

Cei doi au explicat că sunt obligați să asigure respectarea termenului de cinci zile prevăzut de regulament pentru prezentarea unui moțiuni de cenzură de la depunerea ei.

USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură vineri seara, altfel spus termenul de cinci zile prevăzut de regulament se împlinește azi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax