Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: ”Aproape 6 miliarde de lei din supra-acciza la carburanți au mers în bugetul de salarii și pensii nesustenabile”

Publicat

roman

Deputatul PNL Florin Roman a dat publicității un răspuns primit de la Ministerul de Finanțe la o interpelare a sa în care se precizează că statul român a colectat 5,8 miliarde de lei prin aplicarea supraaccizei la carburanți din septembrie 2017 încoace.

Deși teoretic banii ar fi trebuit puși într-un fond separat, special pentru finanțarea infrastructurii rutiere, aceștia au fost trimiși la bugetul de stat.

”5.848,9 milioane lei este suma colectată de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanți, din septembrie 2017 și până în prezent. Este răspunsul oficial la o interpelare adresată ministrului Finanțelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanți, guvernul PSD dădea asigurări că acești bani vor fi colectați într-un fond distinct, cu destinație specială pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Așa cum ne-a obișnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciună. Din banii colectați pentru supraacciză s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostradă”, a afirmat Florin Roman.

Deputatul a reclamat faptul că Ministerul Finanțelor a evitat să dea un răspuns clar dacă banii au fost direcționați către infrastructură, limitându-se să precizeze că figurează în buget la sumele încasate din accize: ”Așadar, banii din supraacciza au mers în bugetul general din care s-au plătit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD să se poată lăuda că “a dat și alții au tăiat”. Este un nou exemplu major de minciună a românilor, țepuiți de guvernarea PSD”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax