Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, atac la doi miniștri USR PLUS din Guvernul Cîțu. Acesta a transmis și o interpelare ministrului Sănătății

Publicat

Liberalul Florin Roman îi acuză pe doi dintre miniștrii USR PLUS, Vlad Voiculescu (Sănătate) și Cristian Ghinea (Fonduri Europene) că sunt preocupați doar de imagine și PR. 

Într-o postare pe Facebook, Roman a făcut referire la un clip postat de Ghinea pe Facebook în care arunca demonstrativ o ștampilă și anunța că actele de la ministerul pe care îl conduce nu mai trebuie ștampilate:

”Nu mai avem timp de pierdut cu ștampile aruncate pe pereți, căutat prin sertare, umblat cu foto/video după noi. Gata domnilor, suflecați mânecile și la treabă!”.

El le-a cerut celor doi miniștri să termine rapid elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România are la dispoziție 30 de miliarde de euro de la UE (împrumuturi rambursabile și nerambursabile) pentru modernizarea economiei.

Interpelare pentru ministrul Voiculescu

De asemenea, acesta i-a adresat o interpelare scris Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Redăm mai jos textul acestui document:

”Adresată: domnului Vlad VOICULESCU, Ministrul Sănătății

De către: Florin ROMAN, deputat PNL ales în circumscripția electorală nr. 1 Alba)

Obiectul întrebării: Modernizarea infrastructurii de gaze medicale și a rețelelor de energie electrică care deservesc spitalele publice

Stimate domnule Ministru,

Evaluarea efectuată de către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă la nivelul a 154 de unități spitalicești care au linie de gardă ATI, imediat după tragedia înregistrată în data de 14.11.2020, la Secția de Terapie Intensivă a SJU Neamț, a evidențiat o serie de vulnerabilități majore ale rețelei de gaze medicinale și de electricitate.

Totodată, în contextul asigurării unui răspuns eficient la pandemia generată de noul coronavirus, presiunea suplimentară asupra acestor rețele uzate fizic și moral, coroborat cu nivelul ridicat de utilizare al echipamentelor medicale din spitale pun în pericol atât viața pacienților internați în secțiile ATI, cât și a cadrelor medicale.

Având în vedere aceste aspecte, respectiv perspectiva creșterii riscului de infectare cu noile tulpini ale SARS-CoV-2, vă solicit să îmi răspundeți, în scris, de ce Ministerul Sănătății nu accesează urgent fondurile necesare (50 milioane euro) din Programul Național de Redresare și Reziliență sau POIM 2014 – 2020 pentru finanțarea proiectelor necesare înființării/extinderii/reabilitării/ modernizării infrastructurii de energie electrică și de gaze medicale din unitățile care utilizează gaze medicale pentru desfășurarea actului medical terapeutic și din structurile mari consumatoare de energie electrică de la nivelul spitalelor publice de faza I și II și suport COVID din sistemul sanitar de stat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 03.02.2021 at 17:44

    Mai da bine-i sa toci la nesfarsit. Daca tot ai abilitati sa gasesti tot felul de hibe, cum naiba mai marii partidului nu ti-au incredintat conducerea unui minister, sa vedem ce poti. Dar acolo tu te bagi, ca poti iesi sifonat, si adio candidatura pe viitor.

    • Micul pd list

      duminică, 07.02.2021 at 16:48

      Pilule , Pilule , cum iti stau tie liberalii in gat , cu demiurgu’ asta ce ai prietene ca uite cum se zbate toata ziulica’ca sa – ti fie tie bine , si nu are somn de grija natiuni si musca din dujmanii omului de rand care si el tot din poulime s a ridicat , ca era vanzator de ziare si stie cum i sa pleci de jos de la pus in pahare.

  2. pilu

    luni, 08.02.2021 at 16:29

    Ma micutule, tu chiar nu sti acel jos, de unde provine nasul habarnistului Ignat ? Ai mari lipsuri si le dai in vileag pe timp ce scri.Informarea nu costa bani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax