Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, către cei care pun sub semnul îndoielii autostrada Sebeș-Turda: „Dacă nu puteți ajuta, măcar nu stricați”

Publicat

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman critică declarațiile deputatului Alexandru Nazare, care face confuzii atunci când se referă la proiectul autostrăzii Sebeș-Turda. Roman îi roagă pe cei care țin să critice această investiție ca, dacă tot nu vor să se implice, măcar să nu mai pună „bețe în roate”.

Vedeți mai jos declarațiile liberalului Florin Roman:

„E un domn deputat Alexandru Nazare. Nu-l cunoașteți, deși ar fi trebuit să fie cunoscut întrucât a fost ministru al Transporturilor în guvernul Ungureanu. Cu toate că a ocupat demnitatea de ministru, dl. Nazare încurc[ merele cu perele în cazul autostrăzii Sebeș-Turda, vorbind de drum expres.

Studiul de fezabilitate al fostului drum expres a fost făcut în vremea ministrului liberal Ludovic Orban. Apoi a fost îngropat într-un sertar de ministrul PDL, Radu Berceanu. La solicitarea autorităților locale din Ardeal, guvernul USL a găsit soluția de finanțare pe fonduri structurale pe POS-T, în proporție de 85 la sută. Cum? Prin includerea autostrăzii Sebeș-Turda, care măsoară 74 km și leagă A1 și A3, în rețeaua europeană de autostrăzi TEN-T.

Realizarea autostrăzii înseamnă un veritabil pol de dezvoltare economic a județului Alba, care devine atractiv pentru investitori. Apariția concernului Daimler la Sebeș nu este străină de autostrada Sebeș – Turda și de autostrada Sibiu – Nădlac. La fel, cu sprijinul Primăriei Blaj, concernul Bosch deschide luna viitoare a treia fabrică. Și aici primarul Rotar a solicitat reabilitarea DN 14 B, iar drumul intră în reparații, o facilitate pentru investitor. În cazul autostrăzii Sebeș-Turda, investiție de circa 1 miliard de euro, ridicările geo și topo se vor finaliza în iunie. Apoi se reactualizează studiul de fezabilitate pentru noua autostradă, recalibrată. în septembrie urmează sa fie depusă cererea de finanțare și apoi demarează procedura de licitație.

Din discuția cu dl. ministru Dan Sova înțeleg că este agreată procedura de atribuire pe mai multe tronsoane, astfel încât autostrada Sebeş-Turda să fie finalizată până la finele lui 2016.

Reacții similare cu ale domnului deputat Nazare au avut și parlamentarii PDL de Alba, domnii senator Alexandru Pereș și deputat Clement Negruț. Dacă nu puteți ajuta, domnilor, măcar nu stricați, întrucât autostrada Sebes-Turda reprezintă scoaterea din izolare economică a județului Alba. Si Dvs. vă veți bucura de facilitățile oferite de autostrada Sebeș-Turda, așa că vă rog lăsați-ne să ne facem treaba și fiți solidari cu marile proiecte de investiții din Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pilu

    miercuri, 15.05.2013 at 11:54

    ,,Toamna se numara bobocii ” spune un vechi proverb . Eu sper sa nu se numere caramizile sparte de pieptul unora . Asteptam cu nerabdare sa vina toamna sau iarna sau… Pastile cailor sa numaram totusi ceva.
    Poate pe o noua finatare sa va ganditi si la un aeroport fiindca deja noi am prins gustul promisiunilor frumoase. Nu va faceti griji de caramizi , o sa vi le aduc eu acolo la sediu, cu mare placere .

  2. cucu

    miercuri, 15.05.2013 at 12:04

    Doamne ajuta sa se faca ! dar daca nu se face pana in 2016 te retragi din politica Romane?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax