Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: De ce Renate Weber trebuie să plece. Avocatul Poporului apără interesele poporului, nu personale sau de partid

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Florin Roman, deputat PNL de Alba explică, într-o declarație politică, de ce este necesară demisia Avocatului Poporului, Renate Weber. Acesta consideră că instituția trebuie să apere interesele poporului și nu ”cele personale sau de partid”, amintind de cel puțin două situații relevante, în opinia sa.

Este timpul ca doamna Renate Weber să plece. Avocatul Poporului apără interesele poporului, nu cele personale sau de partid

”A sosit, în cele din urmă, momentul în care Avocatul PSD, nicidecum al Poporului, doamna Renate Weber, să plece din această funcție. Cererea pe care am făcut-o, încă de anul trecut, în vederea revocării doamnei Weber din funcție, a fost perpetuu ignorată de majoritatea toxică PSD, care a făcut scut în jurul domniei sale, însă acum putem – și trebuie – să reparăm nedreptățile trecutului.

Pentru a ne readuce aminte faptele doamnei Weber, care fac necesară și de bun-simț destituirea sa, amintim declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii, cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19, mecanism instituit fără a se comunica unităților sanitare respectivul act administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare și prin care și-a depășit flagrant atribuțiile conferite de Constituție și legile în vigoare.

Mai mult, prin înștiințarea semnată de adjunctul Avocatului Poporului, adresată unităților vizate de monitorizare, se solicită documente medicale cu un conținut complet de date, care intră sub incidența mecanismului european de protecție a datelor personale, emise în perioada stării de urgență, deși monitorizarea, după cum reiese din înștiințare, urma să fie întreprinsă pe perioada stării de alertă.

Așadar, considerăm că prin aceste acțiuni, doamna Weber și instituția pe care o conduce au generat confuzie, afectând buna funcționare a sistemului medical românesc.

Mai mult decât atât, doamna Weber a arătat limpede interesele cui le servește atunci când a atacat la Curtea Constituțională legea de modificare a Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României la 17 iunie 2020, prin care se opera o impozitare drastică a pensiilor speciale. Deși curentul popular majoritar indica, fără putință de tăgadă, dorința eliminării acestei inechități din sistemul public de pensii, doamna Renate Weber, beneficiară directă de pensie specială, a dorit să oprească o lege care îi afecta nemijlocit interesul patrimonial. Prin acțiunea sa, în calitate de Avocat al Poporului, doamna Weber a încălcat dispozițiile legale în vigoare în materia conflictului de interese.

Așa cum stipulează legea, Avocatul Poporului este revocat din funcție ca urmare a încălcării Constituției și a legilor țării, lucru de care doamna Renate Weber se face vinovată. Cât timp a ocupat această demnitate, a servit numai interesele proprii și pe cele ale partidului aflat la guvernare în acea perioadă, și NU pe cele ale poporului român, așa cum însuși numele funcției îndeamnă!

Prejudiciile pe care le-a adus doamna Weber imaginii și legitimității acestei funcții sunt foarte mari, iar orice zi cu domnia sa la conducerea uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului democratic românesc nu face decât să agraveze starea de fapt! Prin urmare, fac apel la toți colegii din coaliție, atât deputați, cât și senatori, să încuviințeze eliberarea din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Astfel, vom putea transmite un semnal ferm către oricine a fost sau va fi numit într-o funcție de demnitate publică și crede că nu poate fi tras la răspundere pentru acțiunile sale împotriva legii și a interesului general”, a precizat deputatul PNL de Alba Florin Roman, într-o declarație politică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.02.2021 at 11:39

    Ar fi bine sa plece, dar o data cu ea si o ceata de prosti pusa pe functii inalte, de la PNL !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax