Connect with us
Publicitate

POLITICA

Florin Roman, deputat de Alba: „PSD susține doar prin vorbe Centenarul Unirii”. Ce solicită Guvernului

Publicat

FLORIN ROMAN Centenarul Unirii trebuie să fie un obiectiv asumat de toți politicienii români și sprijinit în egală măsură de toate partidele, susține deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Potrivit acestuia, „din păcate, PSD susține doar prin vorbe acest obiectiv, ignorând cu desăvârșire organizarea unor evenimente pe măsura momentului istoric care marchează 100 de ani de la Marea Unire din 1918”.

„Cu ocazia dezbaterilor la bugetul de stat pe 2017, am atras atenția, de la tribuna Parlamentului, asupra faptului că guvernul Grindeanu nu a găsit niciun leu în visteria țării pentru a pregăti Centenarul Unirii de anul viitor.

Reprezentanții PSD și ALDE sunt patrioți doar în declarații, dar când vine vorba să treacă de la vorbe la fapte, nu-i mai pătrunde așa puternic fiorul național.

După ce am atras atenția public asupra lipsei fondurilor pentru organizarea evenimentelor destinate Centenarului Unirii, reprezentanții guvernului Grindeanu m-au invitat la o dezbatere în vederea structurării <componentei educative și de cercetare a programului național de regătire a Centenarului>.

Astfel de dezbateri vor avea loc în toate centrele universitare regionale și probabil că anul acesta guvernul nu va bifa pentru Centenarul Unirii decât discuții și întâlniri de acest gen, finalizate desigur cu un raport consistent.

Solicit guvernului Grindeanu, care organizează aceste evenimente prin intermediul Departamentului Centenar, să organizeze mai puține dezbateri și să aloce fonduri nu doar pentru discuții și rapoarte, ci și pentru evenimentele care trebuie să marcheze acest moment special al istoriei noastre. Mai multe fapte, mai puține vorbe”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax