Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat liberal de Alba: Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă în comisii la solicitarea PNL

Publicat

florin roman

Florin RomanLa propunerea PNL, comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au dat un vot de respingere proiectului UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, susține deputatul liberal de Alba, Florin Roman. Potrivit acestuia, prin inițiativa legislativă, UDMR dorea reducerea ponderii de la 20% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.

„Apelul la responsabilitate pe care l-am adresat în numele PNL conducerii Parlamentului și tuturor grupurilor parlamentare iată că a avut efect, propunerea PNL fiind susținută de deputații din toate partidele, cu excepția reprezentanților UDMR care au votat pentru adoptarea proiectului și a deputatului PSD Petre-Florin Manole, care s-a abținut.

Reiterez faptul că România este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul protecției minorităților naționale și este recunoscută ca model de bune practici la nivel european. Toate prevederile din Convenția cadru privind protecția minorităților naționale sunt respectate de către România !

Prezența constantă a UDMR în Parlamentul României, în ultimii 27 de ani, precum și cooptarea aproape permanentă, sub diverse formule la guvernare, reprezintă cel mai bun exemplu al României, de bune practici în domeniul minorităților naționale.

Pe această cale, îmi exprim speranța ca plenul Camerei Deputaților și ulterior Senatul, în calitate de for decizional, să dea un vot asemănător celui acordat în comisii și în conformitate cu așteptările românilor. Acum, înainte de a intra în anul Centenarului, când vom sărbători 100 de ani de la nașterea statului român modern, este nevoie de unitate și responsabilitate din partea tuturor forțelor politice, iar liderii UDMR nu trebuie să uite că astfel de abordări ating sensibilități istorice, pe care nu le putem depăși dacă le tratăm cu intoleranță și ostilitate!”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax