Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat PNL Alba: Luptele interne din PSD pun cruce Centenarului Marii Uniri

Publicat

florin roman

Războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri! Schimbările dese de miniștri ai Culturii, unde au fost schimbați toți secretarii de stat, ultimul chiar în această săptămână, au generat blocarea tuturor celor 2048 de proiecte selectate de Departamentul Centenar, a transmis deputatul PNL, Florin Roman.

„Suntem în luna martie și deși avem o lege aprobată de Parlament, promulgată de președintele Iohannis, Ministerul Culturii nu a semnat nici până acum contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia! De asemenea, Programul “Acces”, etapa a II-a, prin care trebuiau selectate și finanțate noile proiecte dedicate Centenarului a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii la solicitarea noului ministru! Este un haos total! Așa s-a schimbat viziunea!?

Acești incompetenți nu înțeleg că Centenarul Marii Uniri nu înseamnă doar ziua de 1 decembrie 2018! Aici vorbim de cel puțin un an de pregătire, de organizare, care de fapt acum înseamnă 9 luni. Comitetul interministerial al Guvernului, condus de Viorica Dancilă “Pamblica”, s-a întâlnit abia marți, deși ar fi trebuit sa facă acest lucru încă din ianuarie.

Nu mai există proiecte, nu mai există termene ci doar exerciții de imagine ale unui PSD care își bate joc de Centenarul Marii Uniri.

Atrag atenția la modul cel mai serios că luptele interne din PSD și incompetența acestor oameni pun în pericol Anul Centenarului Marii Uniri, dar și realizarea Monumentului Unirii! Închipuiți-vă cum ar arăta de 1 Decembrie 2018 Alba Iulia cu un parc amenajat și o imensă groapă unde ar fi trebuit ca Ministerul Culturii să realizeze acest monument al Centenarului? Și cu sute de mii de oameni veniți sa sărbătorească Marea Unire!? Nu înțeleg dacă este doar incompetență sau toate aceste manifestări sunt sabotate cu sprijinul tacit al liderilor UDMR care au declarat răspicat că “Anul Centenarului este unul de doliu”!

Mai sunt oare români patrioți în acest guvern antinațional? România trezește-te!” a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax