Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat PNL de Alba: ANAF va fi obligat să ridice popririle în 24 de ore

Publicat

romananaf

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman va depune o propunere legislativă de modificare a Codului de Procedura Fiscală, prin care ANAF va avea obligația să ridice popririle pe conturi, de îndată, în situația în care contribuabilul și-a achitat datoria scadentă.

” În calitate de deputat liberal depun mâine (n.r. luni, 13 ianuarie) la Parlamentul României, o propunere legislativă de modificare a Codului de Procedura Fiscală, prin care ANAF va avea obligația să ridice popririle pe conturi, de îndată, în situația în care contribuabilul și-a achitat datoria scadentă.

În guvernarea PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele deținute în conturi de un contribuabil, iar stingerea debitului nu ducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea.

Președintele Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. UPDATE: Guvernul va amâna plata lor prin OUG

Unui contribuabil, persoană fizică care avea un debit de 1 leu i se puteau bloca 100 de lei, iar cetățeanul trebuia să se prezinte la finanțe, să ridice dovada ca și-a stins datoria și să umble pe drumuri pe la bănci, să stea la cozi, o întreagă nebunie, să-și deblocheze cardurile.

O adevarata bătaie de joc și timp pierdut la ghișee. Ca să nu mai vorbim de firmele cărora le-a fost plătit întârziat returnarea de TVA, care erau în imposibilitate de plata, din cauza statului, nu din rea credință.

Proiectul de lege instituie obligativitatea ANAF, ca în termen de 24 de ore de la stingerea debitului, să solicite ridicarea popririi pentru conturile blocate.

Este un pas spre normalitate, un semn de respect la adresa contribuabilului care plateste taxe și impozite la bugetul de stat” a declarat Florin Roman întru-un comunicat de presă. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax