Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat PNL de Alba: Harababura fiscală marca PSDragnea lovește din nou în micii întreprinzători

avatar

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba Florin Roman susține că Guvernul „PSDragnea” se dovedește incapabil să gestioneze procesul de reformă fiscală, angajament pe care și l-a luat prin Programul de guvernare. „Am văzut cu toții ce a însemnat în realitate reforma fiscală în accepțiunea coaliției PSD-ALDE, care nu a făcut altceva decât să îi împovăreze și mai mult pe contribuabilii români prin măsurile fiscale adoptate”, a transmis deputatul Florin Roman, într-un comunicat de presă .

„În această categorie se înscrie și intenția Guvernului Dăncilă de a le impune operatorilor economici obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și de a le înlocui pe cele cu rolă jurnal pe suport hărtie. În felul acesta, operatorii economici ar fi scăpat de corvoada de a raporta lunar organului fiscal datele fiscale stocate de aparatele de marcat.

Din păcate, operatorii economici mai au de așteptat până când vor scăpa de această obligație, asta deoarece autoritățile, după cum se arată în răspunsul Ministerului de Finanțe la o interpelare pe care am adresat-o, nu au reușit încă să implementeze sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar firmele, deși au achiziționat noile aparate fiscale, trebuie să depună la fisc în continuare declarațiile privind încasările.

În mod cert, PSDragnea este depășit de situație și, în loc să debirocratizeze, îngreunează și mai mult sistemul fiscal din România! Este revoltător că, deși nu are capacitatea de a face operațional serverul ANAF, Guvernul îi obligă pe operatorii economici să implementeze noile case de marcat sub amenințarea aplicării de sancțiuni. Mai mult decât atât, Guvernul nici nu are în vedere prorogarea termenelor de dotare cu aparate de marcat eletronice pentru că după cum arată MFP <acest lucru ar putea genera un recul al ritmului de implementare și, implicit, ar conduce la neîndeplinirea obiectivului urmărit prin promovarea acestei măsuri, respectiv reducerea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu amănuntul și al prestării de servicii către populație>.

Mai îndrăzniţi să credeţi în minciunile PSD-ALDE?”, a transmis deputatul Florin Roman.

2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  pilu

  vineri, 09.11.2018 la 16:34

  Ma bucur ca ai aplecare spre sistemul fiscal, care este cum este, dar pe la biroul parlamentar din Alba Iulia cand ai mai trecut ? Iti spun eu, niciodata ! Buruienile din fata scarii de intrare sunt cat casa, probabil cultivi ceva plante mai deosebite care nu trebuiesc deranjate pe tot timpul cresterii.
  Mai bine l-ai da cu chirie, castigi ceva in plus, ca salarul de parlamentar este ridicol de mic.

 2. avatar

  ghita

  duminică, 11.11.2018 la 08:51

  Domunu deputat in U.E.chiar si in Repuublica Moldova casele de marcat electronice sant conectate la servarurile fiscului lor.
  Domnu deputat sa calatoreasca in Republica Franceza pentru a se informa cum lucreaza fiscul francez, restul sant povesti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.  Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mașină în flăcări pe strada Ionel Pop din Alba Iulia

avatar

Publicat

O mașină a luat foc marți seara, în jurul orei 20.50, pe strada Ionel Pop din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială la un incendiu izbucnit la un autoturism în Alba Iulia, a transmis ISU Alba. Urmează să fie stabilită […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

VIDEO: Scene șocante de violență între doi tineri. Elev de liceu din Alba, agresat în plină stradă de un alt adolescent

avatar

Publicat

bagau

Elev bătut pe stradă: Un adolescent de 17 ani din Băgău (județul Alba), elev la un liceu din Ciumbrud, a fost lovit violent de un alt tânăr, în vârstă de 16 ani. Totul ar fi pornit de la o fată. Incidentul s-a produs luni în jurul prânzului, în apropierea unei stații de autobuz din Ciumbrud, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CODUL RUTIER 2019: O nouă situaţie în care poţi rămâne FĂRĂ PERMIS. Ce prevede un proiect MAI

avatar

Publicat

volan

CODUL RUTIER 2019: Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări în Codul Rutier 2019. Printe acestea, o nouă situaţie în care permisul auto va fi suspendat pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat MAI, prin proiectul de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate