Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, despre dosarele pensionarilor din grupe speciale: „Îi rog pe politicieni să nu mai bage beţe în roate” Alexandru Pereş răspunde

Publicat

Problema dosarelor celor peste 3.000 de pensionari încadraţi în grupe speciale de muncă şi care au apelat la liberalii din Alba pentru a-şi cere drepturile în instanţă a fost adusă din nou în discuţie de vicepreşedintele PNL, Florin Roman. Acesta susţine că, de la înregistrarea pe rolul Tribunalui Alba a dosarelor şi până în prezent, se întâmplă „lucruri nefireşti”, ce au directă legătură cu edilii democrat-liberali.

Florin Roman nu doreşte „să acuze pe nimeni”, dar se întreabă în conferinţă de presă „când vor apărea şi primele soluţii?”. „Când primul complet de judecată anunţa disjungerea dosarelor, Alexandru Pereş anunţa şi el că liberalii îşi bat joc de oameni, pentru că urmează ca dosarele să fie disjunse, iar întreaga procedură va dura foarte mult. Vreau ca pensionarii să ştie de ce anume durează atât. Primele termene au fost stabilite pentru toamnă. Nu vreau să acuz magistraţii, dar termenele sunt date tot mai îndepărtat. Vreau să cred că este doar o problemă de volum de muncă la instanţa respectivă şi nu de altceva, dar îi rog pe politicieni să nu mai bage beţe în roate şi să lase justiţia să funcţioneze”, a declarat Florin Roman.

Reamintim că, în luna februarie, dosarele celor câteva mii de pensionari încadraţi în grupele I şi II de muncă au dat peste cap activitatea Tribunalului Alba. Avocaţii angajaţi de liberali să îi reprezinte au depus actele în acelaşi dosar pentru fiecare lot de pensionari, fără să ţină cont de situaţia acestora. Magistraţii au pus în vedere atunci disjungerea acestor dosare pentru fiecare reclamant în parte.

Referitor la acuzaţiile şi insinuările pe care Florin Roman le aduce politicienilor, senatorul Alexandru Pereş nu a dorit să facă prea multe comentarii. Acesta a precizat că aşa e în politică şi „noi acuzăm şi ei acuză” : „Justiţia îşi face treaba aşa cum ştie mai bine. Liberalii vor trebui să aştepte decizia magistraţilor, noi nu am intervenit şi nu am influenţat în vreun fel procesul justiţiei. Pensiile au fost date conform legii 263 iar dacă statul va decide altceva vom proceda în continuare potrivit legii, dar în timp” a explicat senatorul Alexandru Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. st

    luni, 13.06.2011 at 13:54

    D-le Roman, luati in discutie, va rog, si problema celor ce au Gr 1 munca si prin noua lege a pensiilor intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, lege votata asa cum am vazut toti la tv. la momentul respectiv, si la care VALOAREA le-a fost redusa la mai putin de jumatate .La unii chiar sub valoarea Gr a 2-a.

  2. Roman Florin

    marți, 14.06.2011 at 09:17

    Din pacate nu mai este nimic de facut. De abia acum vor simiti pensionarii furtul doamnei Roberta Anastase si votul parlamentarilor PDL de Alba, Negrut, Peres, Dobra si Olar. Adica, cei care aveau grupa I si se pregateau de pensionare, acum mai asteapta cativa ani buni. Singura iesire o reprezinta modificarea legii de catre viitoarea guvernare.

  3. st

    marți, 14.06.2011 at 14:31

    Si e vre-o sansa de schimbare a acestei legi aberante cu dv. la guvernare ?

  4. Roman Florin

    miercuri, 15.06.2011 at 08:00

    Ma voi lupta pentru asta pentru ca este o discriminare majora. Cunosc un caz al unei doamne care trebuia sa se pensioneze in decembrie, avand reducerea de varsta necesara data de grupa I. Cum domnii de la Casa de Pensii nu i-au procesat la timp dosarul de pensionare a intrat sub incidenta noii legi. Acum trebuie sa-si mai plateasca din buzunar si imprumuturi inca…7 ani contributia pentru a beneficia de pensie. Daca o mai prinde! Iar astfel de cazuri sunt cu duiumul. Discriminarea este strigatoare la cer.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax