Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman despre „judecata țigănească” a lui Buglea: „Amenințarea este o faptă extrem de gravă, iar Parchetul ar trebui să se sesizeze”

Publicat

Florin Roman, vicepreședinte al CJ Alba, reacționează la protestul romilor din urmă cu câteva zile, în care zeci de persoane ieșite în stradă au cerut demisia consilierului local Rareș Buglea și supunerea acestuia „judecăţii țigănești”. Roman consideră că acesta este un atac grav la persoană și o amenințare publică și cere Parchetului să se autosesizeze.

„Am văzut că rromii din Alba au cerut <judecată țigănească> pentru tânărul Rares. Consider că amenințarea este o faptă extrem de gravă și că Parchetul ar trebui să se autosesizeze în legătură cu aceste amenințări publice. Mai mult, se pare că un marș normal, al dezrobirii rromilor s-a transformat într-o acțiune politică și de manipulare. Periculos este faptul că se amenință cu staborul și judecată țigănească şi nici o altă autoritate a statului român nu reacționează.

Aici nu vorbim de o persoană anume, ci de un cetățean român într-un stat membru al UE. Iar altă lege decât cea națională, eu nu știu să avem. Iar instituțiile statului trebuie să vegheze la respectarea lor!”

Reamintim că, Ziua Dezrobiri Romilor la Alba Iulia s-a transformat într-o acțiune de protest împotriva liberalului Rareș Buglea, cel care și-a exprimat public aprobarea vizavi de sterilizarea femeilor rome. Cu această ocazie, zeci de romi și-au manifestat dezaprobarea față de intenția lui Buglea și au împărțit prin oraș materiale informative cu ceea ce înseamnă de fapt intervenția de sterilizare și riscurile acesteia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. adriaan

    sâmbătă, 23.02.2013 at 18:21

    Tzagani tampiti..tara asta nu e inca rromanistan..cand o fi,daca o fi,(sper sa nu..)nu va ramane un picior de ruman sa mai fie parazitat de paraziti,….fugim toti in Canada..

  2. alex

    duminică, 24.02.2013 at 00:19

    nu mi se pare corect ca rromi sa ieie decizi cu privire la gresala domnului rares buglea oameni in ziua de azi mai gresesc el nu a facut moarte de om pentru ca si-a spus parerea este o tara libera si ai tot dreptul sa spui ce gandesti

    • HaHaHa

      luni, 25.02.2013 at 01:04

      Asa e, dar bafta multa sa-i faci pe tigani sa inteleaga asta…

  3. Happy

    luni, 25.02.2013 at 09:37

    Tiganii simpli nu au facut de capul lor aceasta declaratie.Totul porneste de la liderul lor.Asta inseamna dupa mine,ca la ei, mai presus de orice ,este si ramane „judecata tiganeasca” si ca ignora legile in vigoare ale statului roman.Nu trebuie lasati sa mai practice astfel de metode ilegale dupa bunul lor plac.

  4. Pingback: Rareş Buglea, referitor la varianta demisiei sale din CL Alba Iulia: “Nu mor caii când vor câinii” | Alba24

  5. michelangelo

    luni, 25.02.2013 at 20:24

    florinele poate ar trebui sa stii ca in primul rand pentru amenintare urmărirea penala se declanșează ca urmare a formulării plângerii penale a părții vătămate, iar în al doilea rând, dac-l judecă țiganii ce crezi ca se va intampla, cum vor putea aduce la indeplinire hotararea de sanctionare. mai informeaza-te si dupa aia hai si da cu bata in balta cum ai facut acuma

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax