Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: Directorii instituţiilor din Alba implicaţi în campania PDL vor fi schimbaţi din funcţie. Vezi pe cine nominalizează liberalul


Publicat

Liberalii din Alba atrag atenţia asupra faptului că directorii numiţi politic ai mai multor instituţii publice din Alba au început deja campania electorală şi îşi neglijează atribuţiile de serviciu, pentru a se erija în emisari ai PDL Alba în teritoriu. Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman îi roagă pe aceşti domni să se întoarcă de birouri şi să lase la o parte politica; în caz contrar, va cere noului prefect schimbarea acestora din funcţie.

Roman susţine că a primit deja informaţii din judeţ că mai mulţi directori de instituţii din Alba fac campanie în rândul cetăţenilor din zonele de munte şi chiar recurg la presiuni asupra subordonaţilor despre care nu sunt convinşi că vor vota candidaţii PDL. Una dintre persoanele nominalizate de liberal este Marian Ionescu, director la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Centru, despre care unele voci susţin că s-ar fi deplasat în Munţii Apuseni împreună cu membrii PDL, în campanie şi că şi în trecut, în 2009, acesta ar fi pus la dispoziţia partidului baza de date a APIA.

Potrivit lui Roman, şi directorul Oficiului Judeţean de Poştă Alba, Nicolae Albu ar face jocurile PDL. Acesta din urmă ar fi recurs la presiuni asupra unul poştaş din Spring şi ar fi încercat să îl determine să voteze candidatul PDL la primărie. Nici directorul Apa CTTA Alba, Mircea Meteş nu a scăpat din vizorul liberalilor. Roman susţine că acesta ar avea deja target de voturi pentru PDL din partea cetăţenilor din Cricău, la fel ca şi şeful Direcţiei Silvice Alba, Lucian Morar. Liberalul susţine că Morar, cel care ocupă un loc pe listele candidaţilor la CJ Alba din partea PDL ar purtat discuţii cu pădurarii, pe care, sub ameninţarea tăierii cotei de lemne, i-ar fi convins să PDL-ul trebuie să câştige alegerile. Ultimul pe lista liberalilor este directorul OIRPOSDRU, Dorin Nistor pe care Roman îl sfătuieşte că, „dacă vrea să facă politică să îşi ia concediu”.

Florin Roman declară că vrea alegeri curate şi este hotărât să continue demersurile de identificare a acelor persoane publice se transformă în oamenii de campanie ai PDL: „Directorii de deconcentrate care se vor implica în campania electorală a PDL Alba vor fi schimbaţi din funcție, fără nici un menajament. Unii domni directori ca Marian Ionescu de la APDRP Centru, pădurarul șef Moraru, cel de la POSDRU, dl. Nistor sau Mircea Meteş de la Apa, ca să nu mai vorbim de șeful Poştei sunt deja într-o goană nebună după voturi. Normal ar fi să își facă treaba în fruntea instituțiilor pe care le conduc şi să lase politica deoparte. Voi cere noului prefect ca toți directorii care confundă serviciul cu politica să fie schimbaţi din funcție. Cei care respectă aceste reguli nu au de ce să se teamă că vor fi schimbaţi!”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. Ocnean

  marți, 08.05.2012 at 13:48

  Dar ca USL din Ocna Mures „baga pumnul in gura” in mod public presei locale si asta cu amenintari ? Asta de ce nu se ia in vedere?

 2. abramburica

  marți, 08.05.2012 at 13:55

  In ceea ce priveste directorii de institutii, vreau sa stiu ce o sa faceti cu domnul director Tirlea Mircea de la APA CTTA Cugir, ca si dansul face campanie, doar ca pentru PNL…..ma rog….sau USL…cum doriti dumneavoastra….???

 3. D.L.

  marți, 08.05.2012 at 15:35

  Poate ca Spiridusul USL, Florin Roman, ar trebui sa stie ca „padurarul sef” Lucian Morar a adus Directia Silvica Alba in top 5 national pentru lucrarile efectuate. (impaduriri,paza,etc). Morar se numara printre putinii PDL-isti care au facut ce a trebuit si nu ce au dictat cei de sus.Is curios dl Florin Roman ce a facut pt judet? Dinafara de a incasa bani pentru consiliile de administratie din care a facut parte.

 4. geta

  marți, 08.05.2012 at 15:55

  daca oamenii se afla pe liste de consilieri cine vrei sa le faca campanie mai ********?

 5. dan

  marți, 08.05.2012 at 16:52

  ce faceti cu succesorul lui nistor la garda financiara care nici usturoi nu a mancat nici gura nu -i miroase ……

 6. Gogu

  marți, 08.05.2012 at 16:53

  Mircea Metes este un specialist de elita in managementul sistemelor de apa si canalizare! Asa ca, Romane, cauta motive serioase pentru a inlocui un specialist serios. Ti-o spune,nu un politruc ,ci un inginer de instalatii cu 45 ani vechime.

 7. mihaita

  marți, 08.05.2012 at 20:05

  Florine esti slab informat. Nistor a demisionat din cauza plagerilore voastre nefondate si pentru ca este un tip onest. De ani se zile vorbesti fara tine, RUSINE !

 8. florinel

  marți, 08.05.2012 at 23:12

  Florinele dar despre directorii liberali care fac campanie tot timpul nu zici nimic???? Oare Simion Cretu face exceptie doar pentru ca e PNList???Sau mai e unul care dadea zapada cu Potor prin Alba Iulia si dupa ce a stat vreo 3 ani prin baruri acum e mare director la Unirea si mai vrea si bani de la stat pentru asta, desi nu are nici o treaba cu sportul….pe langa asta in loc sa fie la serviciu e toata ziua pe terase responsabil cu campania PNL…astea nu le vezi…probabil din cauza dioptriilor…..

 9. geta

  miercuri, 09.05.2012 at 09:03

  Dar Lazar Viorel directorul de la Apa CTTA care face campanie liberalilor si se plange ca rau ia fost cu PDL-ul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenzi majorate pentru depăşirea tonajului pe drumurile din țară și aruncarea deșeurilor pe marginea șoselelor. PROIECT

Publicat

Mai mulți parlamentari propun majorarea amenzilor în cazul în care vehiculele depășesc masa totală autorizată. De asemenea, aceștia vor să fie aplicate amenzi de până la 30.000 de lei pentru cei care aruncă deșeuri în zona de siguranță a drumurilor. 

În acest sens, la Senat a fost înregistrată în data de 14 aprilie o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Inițiatorii proiectului sunt mai mulți parlamentari de la PNL.

Aceștia propun majorarea cuantumului limitelor amenzilor pentru depășirea masei totale maxime admise, respectiv pentru contravenții grave și foarte grave.

„Prin această propunere de modificare a actului normativ dorim să prevenim degradarea materialului rulant, parte componentă a drumurilor județene.

În momentul de față cântărirea autovehiculelor se efectuează cu sisteme mobile de cântărire aflate în dotarea unităților administrațiilor teritoriale. Pe lângă aceste sisteme de cântărire mobile aflate în dotarea echipelor de control, propunem și implementarea în puncte fixe a unor sisteme dinamice de cântărire care să fie încastrate în suprafețele de rulare ale drumurilor județene, permițând astfel o cântărire automată și fluentă a tututor mijloacelor de transport marfă ce depășesc 8 tone pe axă”, explică parlamentarii, în expunerea de motive.

Astfel, pentru depășirea masei totale admise sau depășirea masei totale autorizate prin AST, se modifică limitele amenzilor după cum urmează:

Contravenții minore:

 • până la 5%, inclusiv – de la 1.500 lei la 1.800 lei, dacă depășirea se constată din documentele de transport

La constatarea masei totale prin cântărire nu se aplică tarife suplimentare, nu se eliberează AST și nu se aplică sancțiuni contravenționale dacă masa totală maximă admisă sau masa totală autorizată prin AST este depășită cu cel mult 5%.

Contravenții grave:

 • cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10% – de la 6.000 lei la 8.000 lei
 • cu mai mult de 10%, dar nu mai mult de 20% – de la 10.000 lei la 12.000 lei

Contravenții foarte grave:

 • cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% – de la 12.000 lei la 15.000 lei
 • cu mai mult de 25% – de la 15.000 lei la 20.000 lei

Potrivit proiectului, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire și/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de însoți vehiculul personalului cu atribuții de control în vederea cântăririi și/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum și refuzul de a prezenta personalului cu atribuții de control documentele privind transportul, se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000, aplicată conducătorului auto.

De asemenea, aruncarea și depozitarea deșeurilor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și aruncarea și depozitarea deșeurilor în locurile de parcare, oprire și staționare, altele decât cele provenite din oprirea/staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare ar urma să fie sancționată cu amendă de la 10.000 de lei la 30.000 de lei, aplicată persoanei fizice sau juridice.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura rutieră, lângă Blaj: Strada Principală din Petrisat va fi reabilitată. Valoarea investiției

Publicat

Strada Principală din Petrisat – localitate componentă a municipiului Blaj, va fi reabilitată printr-o investiție de peste două milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 16 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de reabilitare strada Principală din localitatea Petrisat.

Valoarea totală estimată este de 2.030.151 de lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului tehnic, strada Principală din localitatea Petrisat – municipiul Blaj a fost modernizată în urmă cu mai mulți ani, în mai multe etape, respectiv pe tronsoane. Lungimea străzii este de 1.585 metri cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 metri.

Strada este împărțită în trei tronsoane, astfel:

 • tronsonul 1 are lungimea de 773 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 6 m
 • tronsonul 2 are lungimea de 308 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 14 m și lățimea părții carosabile de 4 m
 • tronsonul 3 are lungimea de 504 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 5,5 m

Strada are trotuare modernizate cu îmbrăcăminte din beton, parțial pe toate cele trei tronsoane, dar degradate. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă betonată, parțial degradată.

În prezent, accesele în curți sunt amenajate cu dale carosabile, dar degradate.

Proiectul prevede, printre altele, refacerea sistemului rutier, amenajarea rigolelor, refacerea trotuarelor, a acceselor la proprietăți, reparații la podețe și lucrări pentru siguranța circulației.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiști REȚINUȚI la Pitești. Sunt acuzați de lovituri cauzatoare de moarte după ce un bărbat a murit în timp ce era imobilizat

Publicat

Doi poliţişti au fost reţinuţi, duminică, pentru intervenţia în cazul unui bărbat din Pitești care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiu, unde avusese loc un incendiu, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a spus prim-procurorul Marius Ştefan, citat de Agerpres.

El a precizat că, în urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„La audieri, cei doi au încercat să ofere variante, ţine de exercitarea dreptului la apărare. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie în ceea ce priveşte natura şi modul de dispunere a leziunilor”, a mai spus prim procurorul.

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit vineri, la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

Bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat că bărbatul nu a murit de infarct și că acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

”Sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.

Medicul legist a spus că urmează să fie făcute și alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”.

Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

„În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă – pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm şi probele administrate până în acest moment, inclusiv imaginile surprinse, în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate”, a adăugat procurorul

ATENȚIE: Video cu un puternic impact emoțional

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

Pe imagini se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Coordonatorul AJVPS Alba: Apariția urșilor în zona așezărilor omenești nu este cauzată de defrișări, ci de lipsa hranei

Publicat

Coordonatorul tehnic al AJVPS Alba, Felix-Bogdan Dragomir, a explicat duminică de ce defrișările nu sunt principala cauză a faptului că urșii au ajuns tot mai des în zona așezărilor umane.

Potrivit acestuia, „migrația” animalelor din pădure spre zona localităților este cauzată de lipsa hranei, dar și de lipsa intervenției omului prin vânătoare, singura activitate care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii ani. 

Vezi și FOTO: Un urs a făcut prăpăd într-o stână, la Noșlac. A omorât opt oi și patru miei. Alți patru urși, semnalați lângă Alba Iulia

„Tot discutăm despre problema urșilor din România și despre cauza care a dus la apariția acestora în zone în care până nu demult nici nu te gândeai să întâlnești acest animal. Toată lumea (în primul rând cei în necunoștiință de cauză) dau vina pe defrișări. TOTAL FALS.

Principala cauză care a făcut ca ursul să fie prezent în zone urbane nu este defrișarea, ci lipsa hranei, a liniștii și a intervenției omului prin vânătoare, această activitate fiind singura care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii 5 ani.

Dacă omul nu mai poate interveni prin vânătoare și astfel să regleze populația de urși în schimb, dar despre asta nu vorbește nimeni, un factor principal care duce la răspândirea populației de urși, este faptul că aceasta este privată de hrana de zi cu zi, fructe de pădure și ciuperci care sunt culese fără nici o bază științifică și fără nici o regulă, de-a halma – valma tot sezonul. Iar acești culegători deranjează enorm habitatul ursului privând-ul de liniștea de care are nevoie.

Poate de aici ar trebui să începem cu managementul ursului în România. Reguli clare în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure și a ciupercilor, dar na, acestea ajung în supermarketurile din Europa, normal că nu trebuie să facem ceva în acest sens.

Nu vreau să îmi dați dreptate doar să observați. Câte dintre ONG-urile „iubitoare de natură” au sesizat că hoardele de culegători de fructe de pădure și de ciuperci fac ravagii în habitatul ursului, câte ONG-uri „iubitoare de natură” au sesizat ce și câta mizerie rămâne în munte după aceste tabere de culegători de fructe de pădure și de ciuperci și cât deranj fac aceștia prin activitatea lor”, a scris Felix Bogdan Dragomir, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate