Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: „DSP nu se desființează, se reorganizează. Probabil că vor fi și disponibilizări, dintre acei 8% care taie frunză la câini”

Publicat

Restructurarea sistemului sanitar, care va veni odată cu regionalizarea, nu înseamnă desființarea Direcțiilor de Sănătate Publică, ci reorganizarea acestora, și intrarea lor parțială în subordinea Consiliului Județean. Aceasta este precizarea făcută de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, care a explicat că procedura face parte din metoda prin care se încearcă economisirea fondurilor din sistemul de sănătate.

„Eu știu că foarte mulți sunt supărați că se discută despre desființarea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) sau a Caselor de Asigurări de Sănătate. Lucrurile trebuie clarificate. Nu se desființează DSP-urile, ele vor fi reorganizate ca urmare a regionalizării și o parte din atribuțiile și personalul lor se vor muta la Consiliul Județean. Vă asigur că vor fi luați, pe criterii de competență, doar cei care merită și nu toți traseiștii care au făcut din asta un stil de viață”, a spus Florin Roman.

„DSP nu se desființează. Se reorganizează. O parte din angajați vor trece la Consiliul Județean și o parte vor fi preluați de noile Consilii Regionale. Probabil că vor fi și oameni care pleacă, acei 8% care taie frunză la câini. Eu cred că e mai important să avem bani în sistemul de sănătate decât să ținem oameni care s-au obișnuit să vină la serviciu și nu la muncă”.

Banii rezultați în urma acestei reorganizări ar fi folosiți, potrivit liberalilor, tot în interiorul sistemului de sănătate, pentru finanțarea deficitului de sănătate și al programelor naționale, cum ar fi cel al pacienților cu cancer.

O altă soluție propusă de Guvern este înlocuirea plății egale la fiecare unitate spitalicească prin care a trecut pacientul, cu finanțarea pentru fiecare pacient doar acolo unde bolnavul își rezolvă problema. „Dacă se va aplica acest principiu, economiile la nivelul județului Alba ar fi de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi, care ar putea fi reinvestiți în medicamente și echipamente medicale”, a explicat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. elena

    marți, 26.03.2013 at 12:57

    Tu vb ma politrucule de traseisti si taiat frunza la ciini?nu voi politrucii i ati inventat? acu oameni care lucreaza de o viata in astfel de institutii tb sa suporte magariile voasre o data la 4 ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax