Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Florin Roman: Guvernul amână plata despăgubirilor către locuitorii din Alba, expropriați pentru autostradă

Publicat

”Guvernul PSD-ALDE nu dă doi bani pe români, întârziind nepermis de mult plata despăgubirilor pentru locuitorii din județul Alba care au fost expropriați în vederea realizării obiectivului de investiții Autostrada Sebeș-Turda” a declarat deputatul de Alba, Florin Roman. Astfel, ca urmare a unei interpelări pe care acesta a adresat-o în calitate de parlamentar de Alba, Ministerul Transporturilor, condus de Felix Stroe, a primit un răspuns scandalos: instituția responsabilă, în speță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se află în momentul de față în ”imposibilitatea întocmirii documentațiilor cadastrale și eliberarea despăgubirilor”, ca urmare a faptului că încă nu au fost finalizate planurile parcelare. Adică proprietarii terenurilor și caselor aflate sub autostradă nu își vor primi banii pentru o bună perioadă de acum încolo.

Ministerul Transporturilor a lansat ca și termen de finalizare a acestui proces de expropriere luna martie a anului viitor, asta în condițiile în care au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor imobile și terenuri.

”Oare locuitorii din Alba nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern? Pentru că altfel nu se poate explica de ce nu au fost despăgubiți nici până acum, având în vedere că această autostrada se află deja în diverse stadii de execuție, unele destul de avansate, iar proprietarii imobilelor supuse exproprierii au fost nevoiți să plătească în continuare impozite aferente anilor 2014-2017, fără a mai beneficia de folosința acestora. Cu alte cuvinte, acești români au rămas fără proprietăți, nu au fost despăgubiți, dar trebuie și să plătească dări către stat pentru un teren aflat acum în proprietatea statului!” a mai spus Roman.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Harap Alb

    vineri, 22.12.2017 at 03:15

    Bei, Florinele, asta e urmarea „restructurarii” facute de Ciolos al tau Julien la compania de drumuri! Tu ce IQ PeNaL ai? Cum sa-ti plateasca guvernul PSD-ALDE despagubirile, daca CNAIR nu-si face „temele”, si asta ca urmare a putorii celor de la Cadastru? Dar cine a initiat lucrarile, si deci exproprierea, la autostrada asta? Nu cumva unul care-i in partidul tau? De ce n-a dat el oamenilor banii, la pornirea lucrarilor, in luna mai 2014?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax