Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: Guvernul PSD-ALDE pregăteşte controlul politic al evenimentelor pentru Centenarul Marii Uniri

Publicat

Florin Roman

Florin Roman, deputat PNL de Alba, atrage din nou atenţia asupra proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Susţine că Ministerul Culturii nu are documentele necesare demarării construcției Monumentului Unirii de la Alba Iulia.

„Comitetul interministerial pentru Centenarul Marii Uniri al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă s-a reunit pentru a doua oară într-o săptămână, la solicitarea PNL, având în vedere faptul că în primele 2 luni ale anului membrii acestui comitet s-au văzut o singură dată.

Am aflat cu stupoare că ministrul Culturii, dl Vladimir Ivaşcu, a informat că nu se găsește contractul Monumentului Unirii de la Alba Iulia, întrucât el nu a fost încheiat… niciodată!!!

Reamintesc că Ministerul Culturii a încheiat în 1993 un concurs naţional de soluții, la care au participat 27 de sculptori, în urma căruia lucrarea lui Mihai Buculei a fost desemnată câștigătoare! Iar acum, în anul Centenarului Marii Uniri, cei de la Ministerul Culturii au constatat că nu au documentele necesare demarării construcției monumentului. Am atras atenția încă de anul trecut ca lucrurile trebuie tratate cu seriozitate, nu cu superficialitate de către minister, că timpul zboară și că guvernul PSD-ALDE pune în pericol realizarea monumentului.

Din păcate, Centenarul Marii Uniri nu mai poate aștepta încă 100 de ani pentru ca acești guvernanți sunt profund incompetenți și își bat joc de capitala Marii Uniri, Alba Iulia.

Este scandalos! Rar mi-a fost dat să văd atâta incompetenţă și desconsiderare faţă de capitala Marii Uniri, Alba Iulia! Nici măcar Ceaușescu nu a îndrăznit sa întineze Alba Iulia. Mai sunteți mândri sa fiți români, colegi pesediști? Iar voi, dragi români: mai îndrăzniţi să credeţi în marea minciună a PSD? Aţi pus cruce Monumentului Unirii și evenimentelor Centenarului, iar acum vă pregătiți să și controlați politic proiectele, ca în final să rescrieţi istoria celor 100 de ani de stat unitar modern! Să vă fie ruşine!”, transmite Florin Roman, vicepreşedinte PNL şi deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax