Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Florin Roman îl invită pe Mircea Hava la discuții serioase pe tema sălii polivalente, proiecte de infrastructură și investiții în Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman îl invită pe primarul Mircea Hava la discuții și îi propune să nu uite ca, mai ales acum, când se află în Opoziție, să întrețină buna colaborare și relație cu reprezentanții Puterii din Alba, spre binele comunității. Dialogul pe care Roman intenționează să îl aibă cu primarul vizează amplasamentul sălii polivalente, drumul expres Sebeș-Turda, regionalizare și alte proiecte de infrastructură și evenimente majore, importante în contextul regionalizării.

„Vreau să avem o discuție foarte clară pe subiectul sălii polivalente, pentru că ceea ce ne propun ei în PUG este o locație excelentă, dar nu se pretează la ceea ce avem noi nevoie. E o suprafață de 5 hectare în spatele bazinului olimpic, dar care nu este în proprietatea primăriei. 3,5 hectare sunt în proprietatea bisericii romano-catolice, iar 1,5 hectare sunt în proprietatea unor persoane fizice. Procedura de cumpărare a acestor terenuri ar însemna să avem sală de sport probabil următoarele generații. Noi avem varianta de la Ciugud și am văzut pe PUG-ul lor o suprafață de 17 hectare de teren între digul Ampoiului și Supremia, unde putem realiza acest obiectiv. Eu sper să convenim pe această locație, dacă nu, noi suntem hotărâți să mergem pe varianta cu Ciugudul.

Vreau să mai discutăm despre partea de infrastructură. Dânsul este liderul opoziției și eu cred că trebuie să pună și dânsul umărul la partea regionalizare, de lobby pentru drumul expres Sebeș-Turda, care urmează să lege cele două puncte de autostrăzi din județul Alba. Avem de discutat despre ce vrem să facem la Alba Iulia pe următorii ani și susțin în continuare proiectul Capitală Culturală Europeană, chiar dacă am reușit să obosesc cu treaba asta, pentru că, din punctul meu de vedere, strategia de dezvoltare a municipiului nu poate merge decât pe turism, iar turismul înseamnă evenimente majore…

Sunt foarte multe lucruri despre care vreau să vorbim la modul cel mai serios, să lăsăm la o parte orice chestiune de natură politică pentru că eu vă spun că, în contextul regionalizării, dacă nu ne vom bate pe aceste lucruri, vom rămâne un oraș neagreat, izolat de tot ceea ce înseamnă partea administrativă, economică, culturală și degeaba avem trotuare și apă și canal și cetatea renovată, dacă nu avem și drumuri pe care să venim, hoteluri și infrastructură turistică de oferit și evenimente majore”, a declarat Florin Roman.

Florin Roman a adus în discuție în aceeași conferință de presă, „pentru ultima dată” susține el, subiectul bazinului olimpic din Alba Iulia. Lucrările la acest obiectiv de investiție au demarat după mai mulți ani de tergiversări și termene amânate, iar luni a început și pavarea bazinului cu plăci ceramice. Liberalul a făcut un „remember” al modului în care administrația locală a gestionat proiectul de la demararea acestuia. Vă invităm să îl vizionați mai jos:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mda

    marți, 29.01.2013 at 09:54

    In legatura cu Polivalenta, locul acesteia este in oras, in Alba Iulia, nu a Giugud, sau la Oarda. Se poate ajunge usor, fara masina, iar densitatea intr-un oras inseamna mult. Exemplele sunt multe, incepand de la mari arene din alte orase muuult mai mari de peste Ocean. Trebuie chemati la masa tratativelor si cei care detin pamantul acolo, sa fim seriosi nu ne aflam intr-o perioada de boom imobiliar, nu se cumpara terenuri in asa maniera. Mai mult, trebuie sa ne gandim, mai avem si alte sporturi in oras? de exemplu fotbalul este mort si repede nu o sa revina. Poate chiar pe locul stadionului, de ce nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax