Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, interpelare la Ministerul Sănătății, în legătură cu numărul de doze de vaccin și cu funcționarea platformei

Publicat

roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, a trimis ministrului Sănătății Vlad Voiculescu un document în care solicită lămuriri legate de funcțioarea platformei de programare pentru vaccinare. De asemenea, a solicitat un răspuns scris la întrebarea dacă ”există numărul necesar de doze sau nu pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primes mailuri de anulare a programărilor date de soft”.

”În aceste zile, numeroase persoane îmi semnalează faptul că nu se pot înscrie pe platforma de vaccinare din cauza blocări siteului. Mi se prezintă zilnic cazuri de persoane vulnerabile, în vârstă, cu diabilități sau cu boli cronice care nu pot fi vaccinate deși își doresc acest lucru, la nivelul județului Alba.

Înțeleg raportarea cu mândrie patriotică a unui număr care plasează România în media europeană, dar aici nu vorbim despre ”numere” domnule ministru, ci despre persoane bolnave, în vârstă, unele locuind în zone izolate de munte, care nu pot fi vaccinate.

Vă solicit să îmi răspundeți în scris care este motivul blocării platformei de vaccinare și dacă există numărul necesar de doze sau nu pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primes mailuri de anulare a programărilor date de soft” se arată în documentul trimis de Roman, ministrului Sănătății.

Contactat de Alba24, deputatul a spus că a fost sunat inclusiv de primari din județ care au în localitățile lor cazuri de persoane imposibil de transportat, în vârstă, care nu au putut fi programate la vaccinare, deși doresc acest lucru, exemplificând cu situația unei femei de 78 de ani din Ocoliș, cu invaliditate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax