Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Florin Roman: Legea risipei alimentare scapă de birocrație. Alimentele care se apropie de expirare vor fi donate mult mai ușor

Publicat

Alimentele al căror termen de expirare se apropie de final vor putea fi donate mult mai ușor de către comercianți sau producători către persoanele nevoiașe. Parlamentarii au modificat ”Legea risipei alimentare” și au ușurat procedura de donație, prin eliminarea unor proceduri birocratice. 

În acest fel, Florin Roman, deputatul PNL de Alba și inițiatorul legii, susține că donatorii vor fi încurajați să ofere produsele către beneficiari.

”Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, o lege al cărui inițiator sunt, alături de alți colegi, care modifică Legea risipei alimentare. Aplicarea în forma inițială a legii, ce presupunea donarea alimentelor și produselor ce se apropiau de termenul minim de valabilitate și care erau aruncate, s-a dovedit a fi greoaie în aplicare.

În acest fel, alimentele și produsele agricole nu ajungeau la persoane nevoiașe cum își dorea legea. Noile modificări sunt importante, întrucât, de la promulgare, pentru acest tip de alimente, comercianții nu vor mai plăti TVA.

În plus, dispar contractele birocratice, care trebuiau parafate la notar, pentru donație, și care descurajau și donatorul și beneficiarul.

Acum nu mai e nevoie de un act notarial ci de un simplu contract, în care autoritățile sanitar-veterinare veghează în continuare la calitatea alimentelor donate”, a declarat Florin Roman într-un comunicat de presă.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax