Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, liderul deputaților PNL: ”CCR a dat o decizie scrisă în sediul PSD”

Publicat

florin roman

Decizia CCR privind desemnarea de către președinte a premierului Orban este una strict politică, iar aceasta încalcă orice logică și norma constituțională, susține Florin Roman, liderul deputaților PNL. Potrivit acestuia, este o decizie luată pe baza unor declarații politice, scrisă parca în sediul PSD, întrucât decizia CCR reia practic întreaga retorică a PSD.

”Nu este prima dată când, prin decizie, CCR îi contrazice pe cei care au scris Constituția, când se reduc prerogative ale președintelui și, mai grav, când balanța dreptății este îndreptată doar pentru a da satisfacție majorității toxice a PSD. Dincolo de orice dubiu, decizia CCR îl face pe Marcel Ciolacu, președinte ales la congresul PSD, oferindu-i acestuia o victorie care este decisivă în stabilirea viitorului președinte al PSD. CCR pedepsește practic PNL pentru curajul de a duce la vot final tăierea pensiilor speciale pentru judecători, dar sancționează și “tupeul” PNL de a interzice cumulul pensie-salariu, beneficiarii de lux fiind judecătorii constituționali.

Din păcate, CCR a acceptat să se prindă la cingătoarea PSD și aruncă în derizoriu credibilitatea unei instituții, care ar trebui să fie temelia unui stat de drept. PNL este obligat, în urma acestei decizii politice, să câștige alegerile parlamentare cu larga majoritate, astfel încât revizuirea Constituției să poată produce și depolitizarea CCR, profund afectată de virusul ciumei roșii. Curtea Constituțională nu mai ține cont de voința poporului, de Constituție, ci a devenit o “armă” periculoasă pentru democrație, pusă în mâna liderilor PSD.

Săptămâna trecută, pe holurile parlamentului, liderii PSD au lansat zvonul, pe surse: decizie de 7-2, în favoarea PSD. Și, ce sa vezi, zvonul s-a confirmat oficial! Opriți butaforia!”, transmite Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena

    marți, 25.02.2020 at 09:18

    Desfiintarea CCR-ului. Si lor le convine sa fie cumulat salariul cu pensia, nu e normal sa decida si asupra acestui lucru. Constitutia trebuie revizuita si gata nu avem nevoie sa ne conduca CCR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax