Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, liderul deputaților PNL: „PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor”

Publicat


Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că a propus colegilor săi solicitarea convocării unei sesiuni extraordinare, pentru a supune votului proiectul privind tăierea pensiilor speciale.

„În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament.

Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc.

Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de muncă și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgența adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocatiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL.

De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiată de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!”, a transmis Florin Roman.

Vezi și CALCULATOR PENSII online: La ce vârstă poți ieși la pensie, în funcție de anul nașterii și stagiul de cotizare


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cărțile de identitate cu cip, emise din 3 august 2021. Până când se poate călători în UE cu actualele documente

Publicat

Noile cărți de identitate electronice vor fi puse în circulație începând cu data de 3 august 2021, însă românii vor putea călători în Uniunea Europeană și după această dată cu paşaport valabil, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mașini de lux și sute de televizoare – achiziții făcute la Ministerul de Interne de miniștrii din Guvernele PSD

Publicat

La MAI au fost făcute achiziții pe care actualul ministru de Interne, Marcel Vela, le consideră nejustificate, în condiţiile în care era necesară dotarea poliţiştilor. Acesta a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-au cumpărat din banii poliţiştilor un BMW seria 7, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi patru maşini […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la un autoturism aflat în trafic pe DN1, în dreptul localității Sântimbru

Publicat

p

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe DN1, în dreptul localității Sântimbru. Pompierii au acționat cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Potrivit ISU Alba, mașina marca Opel se afla în mers în momentul în care a luat foc, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate