Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: ”Miniștrii PSD care au trunchiat cifrele trebuie trimiși în fața justiției”. De ce România se împrumută mai scump

Publicat

roman

Florin Roman, deputat PNL de Alba, susține că PSD ar fi trunchiat cifrele cu privire la impactul bugetar. Potrivit acestuia, Ministerul Finanțelor recunoaște că a prorogat, prin OUG 114, aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educație din PIB și 6% din bugetele locale. Roman mai precizează că același minister confirmă că România se împrumută mai scump decât țările vecine.

”PSD a alocat în acest an doar 3,85% din PIB pentru educație, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, în timpul audierilor de miniștri. Ipocrizia și dublul limbaj al PSD nu au margini: în timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede… 3,85% pentru educație în 2019. Motivul: impactul bugetar de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare.

Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial că prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educație din PIB și 6% din bugetele locale, <din cauza impactului financiar pe care îl generează>. Este un exemplu concludent despre cum știe PSD să mintă și să ceară altora ceea ce ei nu pot face.

Vezi Raspuns Ministerul de Finante legea educatiei PIB

Un alt adevăr recunoscut de PSD este că, la ora actuală, România se împrumută mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria. Știam acest lucru, dar acum îl recunoaște și guvernul Dăncilă, în mod oficial, ca răspuns la o altă interpelare adresată Ministerului de Finanțe. Deși în mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate că unul din motivele pentru care ne împrumutăm mai scump este deficitul bugetar. În perioada următoare vom contesta toate datele <oficiale> furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni.

Vezi Raspuns Ministerul de Finante imprumuturi

Iar legea răspunderii ministeriale îi obligă pe miniștrii PSD să comunice adevărul. PNL este obligat să-i trimită în fața justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!”, transmite Florin Roman, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax