Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: parlamentarii liberali cer demiterea întregii conduceri ANAF. Care sunt motivele și reacția PSD

Publicat

Parlamentarii liberalii i-au cerut ministrului Finanțelor, Marce Boloș, să propună premierului demiterea întregii conducere ANAF. Solicitarea este în contextul colectării ineficiente la bugetul de stat.

Deputatul de Alba Florin Roman a anunțat că membrii grupului fiscal PNL au avut o întâlnire cu ministrul Boloş.

”Grupul fiscal i-a cerut ministrului de Finanţe să ia foarte în serios propunerea de a transmite prim-ministrului propunerea de a demite întreaga conducere ANAF. (…) domnul Heiuş a fost îndepărtat de la conducerea acestei instituţii, motivându-se proasta colectare.

După îndepărtarea domnului Heiuş, în fiecare lună, gradul de încasare şi de colectare a fost mult mai prost, spre dezastruos.

În aceste condiţii, dacă domnul Ciolacu este consecvent, va trebui să demită întreaga conducere a ANAF. Noi îl susţinem total în acest demers.

Are mână liberă din partea PNL să propună pe cine doreşte domnia sa la ANAF. Noi vom susţine orice propunere care poate duce la o eficientizare a colectării”, a transmis Roman, potrivit dcnews.ro

Aceeași propunere și referitor la conducerea Vămii

„Ceea ce se întâmplă astăzi, când ANAF se duce ca un tăvălug peste cei care își plătesc taxele corect, este de netolerat.

Să se uite la ceea ce se întâmplă în Portul Constanța. Au fost scanate doar 8.000 de containere din cele câteva sute de mii intrate în port. Scanerele nu funcționează că nu au contract de mentenanță, nu putem să fim prostiți toți”, a transmis deputatul Florin Roman.

Grupul fiscal al PNL i-a propus ministrului de Finanţe să facă aceeaşi propunere şi referitor la conducerea Vămii.

Reacția PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că este convins că prim-ministrul Marcel Ciolacu nu are nicio problemă ca, la propunerea ministrului de Finanţe, să existe demisii la ANAF.

Romaşcanu a fost întrebat cum comentează solicitarea liberalilor către ministrul de Finanţe de a demite întreaga conducere a ANAF şi conducerea Autorităţii Vamale Române.

„Înţeleg că suntem în linie cu planul de încasări în acest moment, din discuţiile cu domnul Boloş. Au fost sincope, într-adevăr. Nu am nicio problemă şi sunt convins că nici prim-ministrul Marcel Ciolacu nu are nicio problemă ca, în urma evaluărilor, dacă lucrurile nu funcţionează, la propunerea ministrului Finanţelor să existe demisii.

Nu am văzut în acest moment decât declaraţii politice legate de demisii, nu am văzut o cerere a ministrului care este singurul îndreptăţit să facă această evaluare şi cerere în această direcţie.

Vă garantez că Guvernul României pentru misiunea pe care şi-a asumat-o, aceea de reducere a evaziunii şi de echilibrare fiscală şi bugetară a României, nu va ezita să ia niciun fel de măsură pe o propunere fundamentată a Ministerului de Finanţe”, a spus Romaşcanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a menţionat că din discuţiile formale şi informale pe care le-a avut cu membrii Guvernului a înţeles că la ANAF a fost o sincopă la începutul anului. A urmat o perioadă mai dificilă în luna septembrie, după care „s-a intrat în linie cu planul” de încasări.

„Cadrul în care domnul Boloş trebuie să prezinte evaluările şi să solicite măsuri este Guvenul României. Eu sper ca această coaliţie să îşi găsească resorturile de răbdare şi de înţelepciune, astfel încât să comunicăm împreună ceea ce facem bine şi să încetăm această ceartă care nu face bine absolut nimănui şi nu a făcut niciodată”, a precizat el.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 15.11.2023 at 10:30

    Povesti, sa mai castigati electorat, romanii o duc tot mai greu, ati triplat ratele, de ce nu scadeti impozitul pentru salarii, dl Roman?De la 45% la 20%, se poate?

  2. pilu

    miercuri, 15.11.2023 at 12:39

    Omule, dacă faceţi asta v-aţi dat foc la valiză. Totuşi gândeala e bună, dar cum voi sunteţi o anexă a PSD-ului slabe şanse de reuşită. Hai, treceţi la treabă, nu vă fie frică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax