Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tăcere, după sondaj. Liderii PDL şi PSD Alba si-au anulat conferinţele de presă. Liberalii, singurii care au oferit explicaţii

Publicat

Rezultatele sondajului comandat de organizaţiile judeţene PSD şi realizat la nivel central a stârnit numeroase reacţii în rândul politicienilor din Alba. Chiar dacă, în spatele uşilor închise, voci de diferite culori politice au negat veridicitatea acestuia şi au acuzat partidul aflat la conducere de influenţarea opiniei publice, prea puţini sunt cei care au avut curajul să-şi exprime deschis părerea vizavi de acest subiect sensibil. În săptâmâna apariţiei sondajului, telefoanele liderilor politici locali au rămas închise.

Miercuri, ziua în care, sondajul a fost făcut public în presa naţională, conferinţa ce trebuia să aibă loc la sediul PSD Alba a fost anulată fără nici o explicaţie, iar preşedintele Ioan Dîrzu nu a fost de găsit nici pe telefonul personal. Două zile mai târziu, adică vineri, printr-un SMS trimis de pe unul dintre telefoanele mobile ale reprezentanţilor PDL Alba, a fost anunţată şi anularea conferinţei democrat-liberalilor, ce trebuia să aibă loc la ora 11.00. Singurii care au simţit nevoia să se exprime public referitor la rezultatele acestui sondaj au fost liberalii.

Vineri, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a deschis subiectul în faţa reprezentanţilor presei şi, aşa cum prezentam într-un material anterior, a negat veridicitatea sondajului, susţinând că este vorba despre „o strategie de manipulare pusă în practică de PDL, pentru a influenţa opinia publică”.

Cum ar fi Primăria Alba Iulia cu Hava primar şi Roman, viceprimar

„În presă au ieşit nişte sondaje pe surse, iar eu vă spun că ele sunt ireale. Noi suntem singurul partid din judeţul Alba care am îndrăznit să ieşim în faţa voastră cu sondajul aşa cum era el, nu ne-am dat cu părerea, ci vi l-am arătat cum era el şi vreau să vă spun că, chiar dacă acest sondaj ar fi real, sunt câteva lucruri foarte bune. USL-ul conduce atât la nivel de judeţ, cât şi de municipiu, din punct de vedere politic. Asta înseamnă că vom avea majoritatea consilierilor locali şi a celor judeţeni. Şi mai înseamnă că, dacă Doamne fereşte locuitorii judeţului Alba vor mai sta în casă (n.r. – în loc să iasă la vot), fericiţi că Hava şi Dumitrel le-au tăiat la bugetari salariile, iar la pensionari pensiile, atunci, probabil că vor ieşi din nou primari şi preşedinţi de CJ (n.r. – din partea PDL). Dar o să vă dau un exemplu ipotetic: cum credeţi că ar fi la Primăria Alba Iulia cu Hava primar şi, de exemplu, Florin Roman, viceprimar? Câţi bani credeţi că se vor mai şifona de la Primărie în condiţiile în care Consiliul Local îi va da primarului anumite subiecte pe care trebuie să le facă şi altele pe care nu trebuie să le facă? Oare câţi bani se vor mai fura? Oare vom afla câţi bani s-au furat? Vă spun eu că da”, a declarat Florin Roman.

Vicepreşedintele PNL Alba a adus în discuţie şi scăderea drastică a intenţiei de vot a primarului Mircea Hava. În opinia acestuia, trendul lui este decrescător: „Dacă, în 2008, PDL avea pe judeţ 55%, anul acesta are 26%, iar la nivel de municipiu Alba Iulia stă într-adevăr poate pe primul loc în ţară , dar insuficient, undeva la 30% şi nu-l mai poate ajuta pe Mircea Hava. Acum PDL este pentru Hava ca o piatră de moară”.

Florin Roman a alocat din timpul conferinţei de presă pentru a puncta câteva dintre obiectivele PNL Alba după câştigarea alegerilor locale:

„-Vom continua toate investiţiile demarate de administraţia locală de acum, dar cu mai multă transparenţă şi mai multă verdeaţă
– Nu ne vom opune lucrărior din Cetate, ci le vom continua
– Vom avea o justiţie independentă, iar oamenii vor da socoteală
– Voi candida pentru o funcţie publică, iar, dacă în doi ani nu se vor rezolva problemele oraşului, îmi voi da demisia.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax