Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman : ”Nimeni nu merită să șantajeze primari și sa facă pușcărie pentru Liviu Dragnea”

Publicat

roman

Vicepreședintele PNL, Florin Roman a declarat că ”prin noua lege a bugetului de stat, fiecărui președinte de Consiliu Judetean i s-a pus din “pix” suma de 284 de miliarde de lei vechi, bani destinați pentru co-finanțarea proiectelor de investiții a primăriilor și pentru cheltuieli de funcționare.”

”Considerând ca sunt bani personali, și nu ai romanilor, din impozite și taxe, mai mulți baroni roșii ai PSD, în special din sudul țării, au amânat intenționat aprobarea bugetelor județene, pentru ca cele 284 miliarde de lei să fie împărțite către primari după alegerile europarlamentare.

La Giurgiu, primarii au fost chemați la “consultări” iar președintele CJ Giurgiu, le-a spus ca banii vor fi împărțiți în funcție de rezultate.

Marian Mina, finul domnului Bădălau șantajează practic primarii, promițând bani publici pentru voturi, ceea ce intra sub incidența Codului Penal.

Cetățenii trebuie să știe că amânarea aprobării bugetului CJ înseamnă automat amânarea aprobării bugetelor de către primarii și în concluzie, imposibilitatea demarării procedurilor de execuție de investiții in apa, canal, drum, trotuare etc.

În același timp, primarii sunt motivați cu fonduri din bugetul Fondului local de investiții, care deocamdată există doar pe hârtie, după principiul dam legea și normele la Sfântul așteaptă! PNL atrage atenția ca utilizarea fondurilor publice la primarii trebuie făcută în funcție de criteriile legale și nu de apartamente politică a primarilor sau de condiționarea voturilor.

Mituirea cu bani publici reprezintă o infracțiune și atragem atenția celor 28 de președinți de CJ din partea PSD sa nu se joace cu focul.

Nimeni nu merită să șantajeze primari și sa facă pușcărie pentru Liviu Dragnea. Sau o fac pe riscul lor și atunci să nu plângă, când o data cu schimbarea guvernării, vor trebui sa dea socoteala pentru șantajul asupra primarilor. PNL susține varianta ca acești bani sa nu mai fie împărțiți din “pixul” președinților de CJ, ci în baza unei formule transparente, care ține cont de nevoi și performanțe.” a declarat Florin Roman, deputat PNL de Alba. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax