Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, PNL Alba: „PSDragnea obligă primarii să plătească din bugetele ciuntite diferența pe PNDL”

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis într-un comunicat de presă că mult trâmbițatul program national de dezvoltare locală, cu care PSDragnea ademeste primarii este în blocaj.

„Motivul îl reprezintă lipsa soluțiilor din partea Ministerului Dezvoltării la diferențele de costuri, între 25 și 40 %, între valoarea contractata și creșterea prețului la carburanți și bitum. Practic, prețul bitumului, care reprezintă 60% din prețul asfaltului, a explodat: 1200 lei la semnarea contractului și acum a ajuns la 2600 lei/tona.

În aceste condiții, cei care au câștigat licitațiile trimit somații pe banda rulantă către primarii, solicitand garanții de acoperire a pierderilor cuprinse între 25-40%, sau rezilierea contractelor obținute. Compensarea pierderilor pentru facilitățile acordate constructorilor la plata cu ora este insuficienta pentru deblocarea contractelor pe PNDL.

Urmare a acestui blocaj, primăriile cu bugetele oricum ciuntite de PSDragnea vor fi puse in situația de a renunța la contractele semnate triumfalist de MDRAP.

Îi atenționez pe primari să nu creadă în poveștile cu acoperirea acestor diferențe din Fondul de rezerva al guvernului sau din Fondul de investiții locale, pentru care nu exista nici măcar normele de aplicare.

În caz contrar, primarii risca sa rămână cu lucrari nefinalizate sau cu acțiuni in instanța din partea constructorilor. Practic, aceste influente au generat cel mai mare blocaj pe PNDL din ultimii ani. Soluția era posibilitatea reactualizarii contractelor, cu noile prețuri, dar PSDragnea a refuzat sa vina cu deblocarea situației, aruncând practic in aer investițiile de la nivel local”, a transmis vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate