Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, PNL Alba: „PSDragnea obligă primarii să plătească din bugetele ciuntite diferența pe PNDL”

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis într-un comunicat de presă că mult trâmbițatul program national de dezvoltare locală, cu care PSDragnea ademeste primarii este în blocaj.

„Motivul îl reprezintă lipsa soluțiilor din partea Ministerului Dezvoltării la diferențele de costuri, între 25 și 40 %, între valoarea contractata și creșterea prețului la carburanți și bitum. Practic, prețul bitumului, care reprezintă 60% din prețul asfaltului, a explodat: 1200 lei la semnarea contractului și acum a ajuns la 2600 lei/tona.

În aceste condiții, cei care au câștigat licitațiile trimit somații pe banda rulantă către primarii, solicitand garanții de acoperire a pierderilor cuprinse între 25-40%, sau rezilierea contractelor obținute. Compensarea pierderilor pentru facilitățile acordate constructorilor la plata cu ora este insuficienta pentru deblocarea contractelor pe PNDL.

Urmare a acestui blocaj, primăriile cu bugetele oricum ciuntite de PSDragnea vor fi puse in situația de a renunța la contractele semnate triumfalist de MDRAP.

Îi atenționez pe primari să nu creadă în poveștile cu acoperirea acestor diferențe din Fondul de rezerva al guvernului sau din Fondul de investiții locale, pentru care nu exista nici măcar normele de aplicare.

În caz contrar, primarii risca sa rămână cu lucrari nefinalizate sau cu acțiuni in instanța din partea constructorilor. Practic, aceste influente au generat cel mai mare blocaj pe PNDL din ultimii ani. Soluția era posibilitatea reactualizarii contractelor, cu noile prețuri, dar PSDragnea a refuzat sa vina cu deblocarea situației, aruncând practic in aer investițiile de la nivel local”, a transmis vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate