Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: PNL face apel la parlamentarii PSD din Ardeal să nu voteze pentru steagul secuiesc și Ziua Maghiarilor din România

Publicat

Florin Roman CDPotrivit deputatul liberal de Alba, Florin Roman, PNL consideră că nu pot fi adoptate peste noapte legi care vor provoca cu certitudine tensiuni în Ardeal, fără a fi dezbătute serios și transparent, și de aceea solicită parlamentarilor PSD din județele ardelene să se gândească la alegătorii lor și să nu voteze pentru Ziua Maghiarilor din România sau pentru arborarea steagului secuiesc.

„Liviu Dragnea este gata să facă cele mai mari concesii UDMR, în schimbul obținerii unor voturi care să-i asigure menținerea la putere, în conflictul intern cu gruparea Ponta-Grindeanu.

PNL consideră că nu pot fi adoptate peste noapte legi care vor provoca cu certitudine tensiuni în Ardeal, fără a fi dezbătute serios și transparent, și de aceea solicită parlamentarilor PSD din județele ardelene să se gândească la alegătorii lor și să nu voteze aceste legi”, a transmis deputatul Florin Roman.

Roman susține că românii din Ardeal au votat parlamentari care să le rezolve problemele lor, să le ofere o viață mai bună, locuri de muncă, spitale și școli modern. „Nu există români din Ardeal care să fi dat voturile lor pentru Ziua Maghiarilor din România sau pentru arborarea steagului secuiesc”, mai spune Florin Roman.

„Senatorii PSD și ALDE au urgentat deja, în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, iar UDMR se pregătește să obțină noi victorii în Parlament. Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate , pentru marți dimineața, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc”, a transmis deputatul într-un comunicat.

Florin Roman spune că potrivit acestui proiect, pragul de la care administrațiile locale și instituțiile din subordinea lor sunt obligate să asigure folosirea limbii materne scade de la 20% la 10%. O altă modificare se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”.

„Le cerem parlamentarilor PSD ca înainte de a-și da votul pe aceste proiecte de legi controversate să-și consulte alegătorii și să vadă ce își doresc aceștia de la mandatele lor. E un vot de conștiință , un vot de onoare și e important ca acest vot să fie în concordanță cu ceea ce își doresc românii din Ardeal”, a mai transmis deputatul PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax