Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: PNL nu susţine recompensarea celor care denunţă evaziunea fiscală, nici impozitarea progresivă a pensiilor private

Publicat

PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private și nici recompensarea celor care denunţă faptele de evaziune fiscală. Precizările au fost făcute marţi deputatul de Alba, Florin Roman.

„Este o altă decizie luată de Grupul fiscal, împreună cu conducerea partidului. I-am comunicat-o ministrului de Finanţe. În actuala formă nu susţinem acel proiect al avertizorului, pe partea de evaziune fiscală.

Noi considerăm că, în primul rând, combaterea evaziunii fiscală se face în vămi prin montarea scannerelor şi prin scanarea tuturor containerelor care intră în România, prin combaterea evaziunii fiscale acolo unde ştim că avem probleme, pe zona de legume-fructe, pe zona de petrol, pe zona de produse minerale şi energetice. Sigur că digitalizarea ANAF-ului este o altă prioritate”, a declarat Roman, la Parlament, potrivit Agerpres.

Deciziile se anunţă după ce au şi partea de susţinere politică

El a adăugat că nu s-a luat nicio decizie în acest sens, fiind vorba doar „despre o stângăcie”.

„E adevărat, n-a fost luată o decizie şi am spus la momentul respectiv că deciziile se anunţă după ce au şi partea de susţinere politică. În acest caz a fost, să zic aşa, vorba de o stângăcie.

Trebuie să înţelegeţi că domnul Boloş are o construcţie a unui om corect, de tehnocrat, care are o problemă, şi anume aceea de a aduce bani la visteria ţării pentru a funcţiona statul din toate punctele de vedere şi sigur că primeşte diferite sugestii, propuneri din interiorul Ministerului de Finanţe.

Problema e de comunicare, că nu comunici aceste decizii decât în momentul în care ai şi susţinerea coaliţiei pentru aceste măsuri”, a explicat Roman.

Întrebat dacă bugetul pe anul viitor va fi adoptat până la sfârşitul acestui an, deputatul PNL a arătat că „există această promisiune de la Ministerul Finanţelor”.

„Avem această promisiune din partea Ministerului de Finanţe că foarte probabil săptămâna viitoare să vină cu formula de buget în Parlament şi să-l avem votat până cel târziu în 22 decembrie”, a spus Florin Roman.

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

”Am cerut ministrului de Finanțe să proroge prin ordonanța “trenuleț” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care inițiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spațiul public.

PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naționalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare.

Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate.

PNL este garantul apărării pilonului 2 de pensii, iar orice atac la acesta nu este susținut de PNL în Parlament”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. X

    marți, 28.11.2023 at 18:00

    Nu susțineți,dar votați cot la cot cu PSD!Nesimțiți până la capăt!Rușine să vă fie!

  2. pilu

    miercuri, 29.11.2023 at 11:28

    Când citeşti ce spui tu ai impresia că mai bine de aşa nu se poate, dar în fond nu vă bagă nimeni în seamă. Aşa-i când ai devenit nimeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax