Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Florin Roman, proiect de lege: Autorizațiile de construire vor fi emise după realizarea utilităților și a drumului de acces

Publicat

casa constructii

Deputatul Florin Roman a depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o lege care va schimba radical piața imobiliară și modul în care se construiește în România. Este vorba despre o lege care completează două acte normative din anii 90, privind calitatea în construcții și autorizarea lucrărilor de construcții.

Legea nouă a fost introdusă în procedură de urgență și ar putea intra în vigoare în următoarele trei luni, dacă nu va fi blocată între timp. Principala prevedere a legii este aceea că realizarea rețelelor edilitare va trebui să fie anterioară emiterii autorizației de construcție. Altfel spus, nu se va mai putea emite o autorizație de construcție pe terenuri care nu au utilități și drum.

”Sunt 60.000 de cumpărători de bună credință pe an, în România. Mulți ajung în situații imposibile după ce cumpără. Sunt trimiși de dezvoltatori să rezolve ei utilitățile, nu au drum de acces…” a declarat Florin Roman pentru Alba24.

O altă prevedere extrem de importantă este aceea că ”operatorii de utilități publice au obligația de a obține autorizația de construire pentru instalația de racordare anterior emiterii autorizației de construire” iar ”execuția lucrărilor de racordare se face în baza contractelor de execuție încheiate cu constructorii atestați și se realizează în termenele prevăzute în contractul de racordare”.

Nici situația accesului în zonă nu a fost ocolită. La articolul 7 al noii legi a fost introdus un aliniat care prevede că ”autorizația de construire se emite numai după realizarea drumurilor cu strad de uzură”.

”Cererea tot mai mare de locuințe noi, precum și lacunele legislative permit dezvoltatorilor să introducă în piața imobliară spații cu destinația de locuințe la standarde necorspunzătoare privind echiparea cu utilități, care să corespundă condițiilor și exigențelor d ecalitate a vieții, punând chiar în pericol siguranța și viața locatarilor” se mai arată în expunera de motive a legii inițiate de Roman.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 14.06.2019 la 19:23

    Parca de realizarea retelelor utilitare raspunde Primaria. Si cand omul vrea sa-si faca o casa trebuie executate retelele utilitare. Pana le rezolva Primaria i se devalorizeaza banii. In loc de casa iese cotet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

LIVE-VIDEO: Ziua Drapelului României, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial în Piaţa Tricolorului

Publicat

z

Ziua Drapelului României este marcată miercuri, 26 iunie, la Alba Iulia, printr-o serie de manifestări organizate în Piaţa Tricolorului, în Cetatea Alba Carolina. Începând cu ora 10.00, reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene vor lua parte la „prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi ocuparea locului în dispozitiv, alocuţiune referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului României, primirea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două persoane rănite în urma unui accident rutier pe raza localității Băgău. Un automobil a intrat într-un cap de pod

Publicat

pompierii-SMURD

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut miercuri, în jurul orei 9:40, pe raza localității Băgău, în comuna Lopadea Noua. Potrivit reprezentanților ISU Alba, autoturismul în care se aflau cele două persoane rănite ar fi intrat într-un cap de pod. Potrivit IPJ Alba, accidentul s-ar fi petrecut în momentul în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) eMAG: Cum aleg un fotoliu extensibil confortabil

Publicat

emag fotolii

Motivul real pentru care vei vrea să alegi un fotoliu extensibil este confortul. Da, stilul contează – cel mai probabil ai nevoie de un fotoliu extensibil care să se încadreze bine în decorul casei tale –dar de fapt vei alege unul pentru că este confortabil. Un fotoliu extensibil este adesea „scaunul ușor” pe care îl […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Măsuri de prevenire a riscului de înec. Ce trebuie să aveți în vedere înainte să mergeți la scăldat

Publicat

În zilele însorite de vară cu temperaturi ridicate creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor, lacurilor sau canalelor de irigaţie. Ţinând cont că majoritatea acestor arealuri nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, creşte pericolul de înec şi accidente. Majoritatea victimelor sunt adolescenţi care, fie din neatenţie, fie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate