Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Florin Roman, proiect de lege: Autorizațiile de construire vor fi emise după realizarea utilităților și a drumului de acces

Publicat

casa constructii

Deputatul Florin Roman a depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o lege care va schimba radical piața imobiliară și modul în care se construiește în România. Este vorba despre o lege care completează două acte normative din anii 90, privind calitatea în construcții și autorizarea lucrărilor de construcții.

Legea nouă a fost introdusă în procedură de urgență și ar putea intra în vigoare în următoarele trei luni, dacă nu va fi blocată între timp. Principala prevedere a legii este aceea că realizarea rețelelor edilitare va trebui să fie anterioară emiterii autorizației de construcție. Altfel spus, nu se va mai putea emite o autorizație de construcție pe terenuri care nu au utilități și drum.

”Sunt 60.000 de cumpărători de bună credință pe an, în România. Mulți ajung în situații imposibile după ce cumpără. Sunt trimiși de dezvoltatori să rezolve ei utilitățile, nu au drum de acces…” a declarat Florin Roman pentru Alba24.

O altă prevedere extrem de importantă este aceea că ”operatorii de utilități publice au obligația de a obține autorizația de construire pentru instalația de racordare anterior emiterii autorizației de construire” iar ”execuția lucrărilor de racordare se face în baza contractelor de execuție încheiate cu constructorii atestați și se realizează în termenele prevăzute în contractul de racordare”.

Nici situația accesului în zonă nu a fost ocolită. La articolul 7 al noii legi a fost introdus un aliniat care prevede că ”autorizația de construire se emite numai după realizarea drumurilor cu strad de uzură”.

”Cererea tot mai mare de locuințe noi, precum și lacunele legislative permit dezvoltatorilor să introducă în piața imobliară spații cu destinația de locuințe la standarde necorspunzătoare privind echiparea cu utilități, care să corespundă condițiilor și exigențelor d ecalitate a vieții, punând chiar în pericol siguranța și viața locatarilor” se mai arată în expunera de motive a legii inițiate de Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 14.06.2019 at 19:23

    Parca de realizarea retelelor utilitare raspunde Primaria. Si cand omul vrea sa-si faca o casa trebuie executate retelele utilitare. Pana le rezolva Primaria i se devalorizeaza banii. In loc de casa iese cotet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax