Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: Proiect de lege prin care se înlătură diferențele între foștii și actualii militari, adoptat de Camera Deputaților

Publicat

parada

Deputatul de Alba, Florin Roman, a transmis miercuri că un proiect de lege inițiat de el, prin care se înlătură diferențele între foști și actuali militari, a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Principala modificare vizează obținerea pensiei militare, pentru militari, polițiști și personal cu statut militar, categorii care au fost îndepărtate din sistem, din motive neimputabile lor.

”Vorbim aici, în special de rezerviștii care au slujit drapelul național, dar care, urmare a deciziilor de restructurare al unor unități militare au fost trimiși acasă, mai repede împotriva voinței lor sau urmare a reorganizărilor prin care a trecut Armata Română după intrarea în NATO” a declarat deputatul.

Potrivit proiectului, condiția esențială pentru a beneficia de prevederile acestei legi de către aceste categorii discriminate este îndeplinirea condițiilor de vechime, în solda armatei.

”Din cauza prevederilor discriminatorii, instanțele de judecată au avut o practică neunitară și hotărâri diferite. Noua lege vine să îndepărteze aceste discriminări și inechități, și să oprească diferențele între militari, funcție de anul în care s-au pensionat” a mai spus Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lucas

    miercuri, 06.05.2020 at 20:18

    Curtea Constitutionala a decis că „principiul egalitatii in fata legii presupune instituirea unui tratament egal pentru situatii care, in functie de scopul urmarit, nu sunt diferite”. (Decizia nr. 135 din 5 noiembrie 1996). De asemenea, Decizia Curții Constituționale nr. 6/2013, potrivit căreia „Curtea constată că principiul egalității în drepturi impune ca la aceleași situații juridice să se aplice același regim , iar la situații juridice diferite tratamentul juridic să fie diferențiat”. În fapt, un pensionar militar are obligații militare în situația declarării stării de necesitate/mobilizare/război, dar un pensionar civil nu are obligații militare în aceste situații. Prin urmare, categoria de pensionari care are încă obligații de natura raporturilor de serviciu în situațiile enunțate anterior, este îndreptățită să primească ca efect al riscurilor, a obligațiilor militare și drepturi în consecință la pensie( solda de rezervist, numită impropriu pensie!). Atât timp cât mai ai riscuri și obligații militare potențiale, ai și drepturi de natură pecuniară.

    • Comandor aviație (rtr) Stefan Gligor

      joi, 07.05.2020 at 13:11

      Bravo ,,județ” ! Eram sigur că un ,,albanez” se va ,,apleca” asupra problemelor noastre ,ale foștilor militari ! D-le Florin Roman ,prietene în mine găsești un votant ori când !Un ,,albanez” ,acum în retragere ,dar care urmărește cu mare interes dezvoltarea județului de baștină și a orașului Ocna Mures ,martorul primilor 8 (opt) ani de școală !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax